فصلنامه بیمارستان- راهنمای نویسندگان
راهنمای نویسندگان

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها

راهنمای نویسندگان مقالات نشریه بیمارستان

نشریه بیمارستان متعلق به انجمن علمی اداره امور بیمارستان‌هاست که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌منظور انتشار تازه‌ترین یافته‌های علمی پژوهشی در حوزه مدیریت و اقتصاد نظام سلامت  ازجمله تحقیقات مربوط به تعالی خدمات بالینی، خدمات پرستاری، تأمین تسهیلات و تأسیسات بیمارستانی و تجهیزات پزشکی، امور غذا و دارو و نظام‌های بیمه‌ای و شیوه‌های پرداخت، ایمنی بیماران به‌ویژه در حوزه بیمارستان منتشر می‌شود. از محققین و نویسندگان محترمی که تمایل دارند مقاله خود را جهت چاپ برای این نشریه ارسال کنند تقاضا می‌شود که به موارد زیر توجه فرمایند:
کلیه مقالات ارسالی بایستی شامل موارد زیر باشند.
۱- عنوان
۲- نام و مشخصات کلیه نویسندگان و نویسنده مسئول (شامل: نام خانوادگی، نام، رتبه علمی، محل کار، ‌آدرس، ‌تلفن و تلفن همراه، فکس و ایمیل)
۳- چکیده فارسی و انگلیسی مقاله
۴- در نگارش منابع مقاله باید سیستم رفرنس نویسی (ونکوور) رعایت شود.
۵- تعهدنامه عدم ارسال مقاله به مجلات (داخلی و خارجی) با امضاء کلیه نویسندگان

در این نشریه مقالات زیر به چاپ می‌رسند:
الف: مقالات پژوهشی اصیل Original Research Article که حاصل یافته‌های تحقیقی نویسنده یا نویسندگان است.
ب: مقالات مروری Review Article که شامل بررسی کلی یک موضوع جدید علمی است و نویسنده این مقالات، باید ضمن دارا بودن تجربه علمی کافی، در زمینه موردبحث صاحب‌نظر باشد. ساختار این مقالات بایستی شامل چکیده، سابقه و هدف، منابع اطلاعاتی و روش‌های انتخاب منابع، ترکیب مطالب و نتایج، نتیجه‌گیری، تشکر و قدردانی باشد.
منابع و مقالات مطالعه موردی باید شامل چکیده (سابقه و هدف، معرفی مورد، نتیجه‌گیری، کلمات کلیدی)، مقدمه، معرفی مورد، بحث و نتیجه‌گیری، تشکر و قدردانی و منابع می‌باشد. منابع استفاده‌شده نباید کمتر ۳۰ مورد باشد.
اصول آماری: روش‌های آماری با جزئیات کافی به همراه برنامه کامپیوتری مورداستفاده و کشفیات عددی و خطای اندازه‌گیری ذکر گردد و همچنین افراد خارج‌شده از مطالعه نیز مشخص شوند.
ج: مقالات کوتاه Short Communication  : جهت تسریع در انتشاریافته‌های علمی، مجله به درج مقالات کوتاه اقدام می‌نماید. این مقالات نبایستی بیش از چهار صفحه باشد و تنها می‌تواند دارای یک جدول و یا نمودار و حداکثر پنج منبع باشد. مقاله احتیاج به چکیده فارسی نداشته و بایستی شامل سه بخش مقدمه، روش، نتایج و بحث کوتاه باشد (تهیه چکیده انگلیسی لازم است).
د: مقالات مطالعه موردی Case Study شامل مقدمه، معرفی مورد و کلیدواژه‌ها، چکیده انگلیسی مشابه فارسی آن، متن مقاله شامل مقدمه، شرح موردبحث و کلیدواژه‌ها است.
تذکر مهم: در هر یک از انواع مقالات، درصورتی‌که مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی باشد، باید قبل از ارائه به مجله در مرکز ثبت کار آزمایی های بالینی ایران به نشانی www.irct.ir  ثبت گردیده و شماره ثبت در چکیده فارسی و انگلیسی ذکر گردد.

‌‌اصول‌کلی
۱. ارسال مقاله منحصراً از طریق سامانه الکترونیکی فصلنامه به آدرس  jhosp.tums.ac.ir امکان‌پذیر می‌باشد و فایل مقالات باید در اندازه A۴ بافاصله سطر ۲/۱ سانتی‌متر و با حاشیه ۵/۲ سانتی‌متر ارسال گردد. آیین نگارش زبان فارسی به‌طور کامل رعایت شود و از آوردن اصطلاحات خارجی که معادل فارسی دارند خودداری شود. کلیه مقالات به زبان فارسی بوده و درصورتی‌که واژه جایگزین فارسی مصطلح نیست می‌توان از آوانویسی استفاده کرد و در صورت تمایل اصل واژه در دو کمان () عنوان شود.
۲. نشریه از پذیرفتن مقالات به چاپ رسیده در نشریات داخلی یا در حال بررسی امتناع ورزیده و نویسندگان باید در تعهدنامه خود به این نکته اشاره کنند که مقاله جدید بوده و به‌صورت هم‌زمان برای نشریه دیگری ارسال نشده یا به چاپ نرسیده است.
۳. هرکدام از افراد گروه نویسندگان نام خانوادگی و نام، رتبه علمی، نشانی کامل پستی محل کار، پست الکترونیکی، شماره تلفن تماس را به ترتیب اولویت ذکر نموده و نویسنده مسئول نیز به‌طور واضح مشخص شود. اگر نویسندگان بیش از یک نفر باشند باید قید شود که مقاله با همکاری همه مؤلفین تهیه شده و به تائید امضای کلیه نویسندگان برسد. همچنین ترتیب قرار گرفتن اسامی نویسندگان دقیقاً رعایت و امضای هر یک از آن‌ها مورد تائید قرار گیرد. فرد نویسنده مسئول مقاله همراه با نحوه تماس پستی، الکترونیکی و تلفنی می‌بایست مشخص‌شده باشد.
 ۴. مقالات پس از دریافت از سامانه الکترونیک نشریه اعلام وصول گردیده و ضمن بررسی اولیه ازنظر رعایت اصول ذکرشده در راهنمای نویسندگان جهت ارزیابی برای چهار داور ارسال خواهد شد. پس از اتخاذ رأی داوران و تائید در شورای نویسندگان در صورت نیاز به اصلاح، مقاله به نویسنده مسئول بازگردانده شده و می‌بایست حداکثر ظرف مدت دو هفته مقاله اصلاح‌شده و ارسال گردد تا مقاله در نوبت چاپ قرارگرفته و به اطلاع نویسنده مسئول برسد.
۵. حفظ اسرار سازمانی و اطلاعات بیماران و رعایت اخلاق پزشکی و حرفه‌ای در مقاله باید موردتوجه باشد.
۶. شورای نویسندگان نشریه در رد یا قبول یا اصلاح و ویرایش مقاله آزاد است.
 ۷. در صورت تائید و پذیرش مقاله، کلیه حقوق مادی و معنوی مقاله در اختیار نشریه خواهد بود.
۸. مسئولیت کامل منابع و مطالب چاپ‌شده درهرصورت بر عهده نویسنده یا نویسندگان مقاله خواهد بود.
۹. نویسندگان باید همه وابستگی‌هایی را که ممکن است به‌عنوان ایجاد تعارض منافع در نظر گرفته شود، آشکار سازند.
۱۰. برای نویسنده مسئول هر مقاله حداقل ۳ نسخه از نشریه حاوی مقاله ارسال خواهد شد.

‌‌ساختار ‌مقالات ارسالی:

  1.  مقالات باید بافاصله سطر ۱/۲ سانتی‌متر در یک روی کاغذ A۴ و با حاشیه ۲/۵ سانتیمتر از هر سمت کاغذ با فونت ۱۳ نازنین برای متن فارسی و فونت Times New Roman ۱۱ برای متن انگلیسی با نرم افزار Microsoft Word XP در محیط WindowsXP انجام گیرد.
  2.  هر مقاله باید شامل صفحه اول یا صفحه عنوان و صفحات مقاله باشد.
  3.  صفحه ‌عنوان ‌شامل‌: توصیف و خلاصه ای از اهم موضوعات کلیدی مقاله باشد.

- ذکر نوع مقاله: تحقیقاتی (Original Article)، مروری (Review Article)، مطالعه موردی (Case Study)
- عنوان مکرر (Running Title) با حداکثر ۴۰ حرف (کاراکتر)
- نام خانوادگی و نام نویسندگان، رتبه علمی و نیز در صورت دارا بودن سمت دانشگاهی باید بلافاصله بعد از عنوان مقاله آورده شود. سمت دانشگاهی به‌صورت های مربی (Instructor)، استادیار Assistant Professor))، دانشیار (Associate Professor)، استاد (Professor) نوشته می‌شود.
نشانی محل اشتغال به کار نویسنده یا نویسندگان، شامل دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی ذی‌ربط ذکر شود. رتبه علمی نویسندگان به‌صورت های BSc/ MSc Ph.D/MD نوشته می‌شود.
- نویسنده مسئول با ستاره مشخص شود و نشانی کامل پستی، شماره تلفن، نمابر و آدرس الکترونیکی ذکر شود.
صفحات مقاله:
ـ چکیده:
ارسال چکیده مقاله به هر دو زبان فارسی و انگلیسی در صفحات جداگانه الزامی است. چکیده انگلیسی باید ترجمه چکیده فارسی باشد. چکیده حداقل در ۲۰۰ و حداکثر در ۲۵۰ کلمه تهیه شود. چکیده فارسی شامل زمینه و هدف، مواد و روش‌ها، نتایج، نتیجه‌گیری و کلمات کلیدی باشد. کلیدواژه‌ها بایستی ۳ تا ۶ واژه از واژه‌های فهرست Mesh (عناوین موضوعات پزشکی) در ایندکس مدیکوس باشد. چکیده بایستی خلاصه ای از نکات کلیدی مقاله باشد به‌طوری‌که ارتباط بین امتیازات تست‌ها و روش‌های بکار رفته را بیان نموده و نیز ابزارها و نتایج به‌دست‌آمده را توصیف نماید.
چکیده انگلیسی لازم است دارای ساختار  به‌صورت زیر باشد.
Background- Materials & Methods- Results- Conclusion- Keywords
در پایان چکیده انگلیسی بایستی سه تا شش واژه به‌عنوان keywords معرفی شود. در ضمن چکیده انگلیسی باید ترجمه چکیده فارسی باشد.
توجه:‌ منابع فارسی می‌بایست به ساختار انگلیسی ترجمه شود.
ـ مقدمه:
با نگارش مقدمه مقاله، انتشار مقاله توجیه می‌شود که باید ضمن بیان هدف از تحقیق، خلاصه ای از مطالعات و مشاهدات مرتبط با تحقیق موردنظر را که در گذشته به انجام رسیده است با ذکر منابع مربوطه بیان نماید. تمام مطالب مقدمه باید بر اساس منابع بوده و منابع نیز به ترتیب آمدن در متن شماره‌گذاری شوند.  مقدمه بایستی بر مبنای پاسخگویی  به سؤالات ذیل باشد.
۱- محوریت این تحقیق بر چه موضوعی است؟
۲- چرا این موضوع اهمیت دارد؟
۳- چه مزایایی از انجام این بررسی به دست می‌آید؟
۴- تحقیقات دیگر چه نظری بر این موضوع داشته‌اند (موافق یا مخالف)
۵- چه جنبه‌هایی از این موضوع تاکنون بررسی نشده؟
۶- نویسنده در این مقاله چه انجام خواهد داد  (هدف از انجام  مطالعه)
هدف از تحقیق و فرضیات موردنظر باید در سطرهای پایانی مقدمه اشاره شود. در صورتیکه تحقیق به ارزشیابی یک سیستم جدید یا انجام مداخلات آموزشی بپردازد مقدمه بایستی شامل پیشنهاد  یا چگونگی انجام مداخله به‌گونه‌ای متفاوت از مداخلات یا ارزشیابی‌های گزارش‌شده قبلی یا موجود باشد.

ـ مواد ‌و ‌روش‌ها:
در این قسمت نحوه طراحی مطالعه، روش تحقیق، چگونگی انتخاب نمونه و کنترل آن‌ها، اطلاعات دموگرافیک، روش کار و حجم آن و نیز ابزار و چگونگی جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و روش‌های آماری به‌طور کامل شرح داده شود. نوع مطالعه حتماً باید در ابتدای این قسمت ذکر شود
ـ یافته‌ها:
یافته‌های حاصل از تحقیق باید در متن، جداول و نمودارها به‌طور کامل بیان گردد. مطالب مطرح شده در متن، جداول و نمودارها نباید تکراری باشد. جداول و نمودارها باید به زبان فارسی باشد و در محل مناسب آخر مقاله آورده شود، تعداد جداول و نمودارها حداکثر ۳ عدد و از اندازه ۱۰ در ۱۵ سانتیمتر بزرگ‌تر نباشد. جداول و نمودار و اشکال می‌توانند در صفحات جداگانه باشند به شرطی که ترتیب ارجاع مشخص باشد. ازنظر آماری به‌صورت کاملاً  گویا و صحیح و مطابق با قالب (format) اشاره‌شده ذیل، طراحی شده و از ارائه نمودارها به‌صورت نمایشی خودداری شود.
کلیه جداول و نمودارها باید به‌صورت سیاه‌وسفید و دوبعدی توسط برنامه Microsoft Excel XP تهیه شود. محورهای نمودار باید دارای توضیحات کامل و کوتاه به همراه واحدهای اندازه‌گیری یا توصیفی باشد.
جداول و نمودارها و تصاویر هرکدام باید در یک صفحه جداگانه با ذکر شماره، عنوان و زیرنویس‌ها در انتهای مقاله آورده شود. در متن باید به شماره جداول، نمودارها و تصاویر اشاره و محل قرار گرفتن آن‌ها مشخص گردد.
جداول یا نمودارهایی که دارای علائم اشاره‌ای هستند در پانویس جداول یا نمودارها به‌طور کامل علائم آن توضیح داده‌شده و هیچ نکته ابهام‌آمیزی در پانویس نمودار وجود نداشته باشد.
جداول و نمودارها باید بدون توجه به متن مقاله کاملاً گویا باشد و فهم آن نباید منوط به مطالعه کامل متن مقاله باشد.
اگر در نمودارها از مقادیر انحراف معیار استفاده می‌شود، سعی گردد در هر خط نمودار نمادی استفاده شود که از بقیه قابل تفکیک بوده و محدوده مقادیر در یک‌طرف نمودار رسم شود.
عناوین جداول باید حداقل توضیحات را داشته و سعی گردد در یک خط تمام شود.
در جداول به‌استثنای خطوط افقی و عمودی در قسمت سرستون‌ها، عنوان و حاشیه‌های جدول از کشیدن خطوط عمودی بیش‌ازحد مگر در موارد ضروری اجتناب شود. خطوط درون جدول به‌صورت تک خط، بدون سایه و باضخامت بیشتری رسم گردد.
 اعداد جداول و نمودارها فارسی باشد.
عکس‌های ارسالی باید با وضوح و کیفیت بالا تهیه شده و به‌صورت جداگانه با فرمت JPG و یا DPI۳۰۰ در انتهای مقاله آورده شوند.
ـ بحث و ‌نتیجه‌گیری:
ابتدا یافته‌های اصلی تحقیق به‌اختصار ذکر شود و سپس این یافته‌ها با موارد مشابه قبلی در داخل و خارج کشور مقایسه شود و در مورد دلایل رد یا قبول آن‌ها به‌صورت کامل و با ذکر منابع بحث گردد. مروری بر مقالات گذشته در این بخش گنجانده شود. یافته‌های جدید و یافته‌های پیش‌بینی‌شده مقایسه شود و در انتهای نتیجه‌گیری نهایی مقاله ذکر گردد. در پایان محدودیت‌های مطالعه و نیز راهکارها و فرضیه‌های جدید پیشنهادی جهت بهتر انجام شدن تحقیقات مشابه در آینده ذکر شود.

ـ تشکر و قدردانی:
نویسنده یا گروه نویسندگان می‌توانند از افراد یا مؤسساتی که به نحوی در انجام مطالعه یا تدوین مقاله همکاری نموده‌اند، تشکر و قدردانی به عمل‌آورند و سازمان اعتباردهنده را معرفی نمایند.

ـ منابع:
نحوه نگارش منابع به شیوه ونکوور می‌باشد و باید حتماً در صفحه جداگانه تایپ گردد. کلیه منابع بایستی به زبان لاتین نوشته شود و منابع فارسی می‌بایست به ساختار انگلیسی ترجمه و نوشته شوند. ترتیب شماره‌گذاری منابع بایستی به ترتیب استفاده آن‌ها در متن مقاله باشد و در متن مقاله () شماره‌گذاری و در انتهای مقاله به ترتیب ورود در متن به‌صورت زیر نوشته شود:

Article: Pourreza, A. Kaldi, AR. Health care Expendiutre and Aging: ۲۰۰۷, ۵, ۱-۷. Chapter: Jones, A. M. Introduction to Health Ecomonics. In: The Elgar Companion to Health Economics. Ed, Smith.

K. Edgward. Elgar Puplication, Frist Edition, England: ۳۲۵-۴۵۰.
Book: Scoth, A. Maynard, A. Elliot, R. Advances in Health economies, First Edition, England WILEY Puplication, ۲۰۰۳.
Chapter in book: palmer pj. The heart of a teacher. In:Ornstein AC, janson D, editors. Contemporary issues in curriculumð.Edition, Allyn& Bacon: Boston, ۲۰۰۳: ۲۸۵-۹۳

Internet: Boots Group Plc, Corporate Social Responsibility. [Oniline]. Boots Group Plc. ۲۰۰۳. Available From: Http://www.boots-plc.com/information/info.asp?id=۴۴۷ [accessed July ۲۰۰۵]

لازم به ذکر است، در تمامی موارد بالا در صورت تعدد نویسندگان، نام شش نویسنده اول به ترتیب ذکرشده و نام سایرین با عنوان etal ذکر گردد. 
ساختار منابع فارسی: 
مجله: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، عنوان مقاله، عنوان مجله، سال انتشار، دوره انتشار، شماره انتشار صفحات انتخابی
کتاب: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، عنوان کتاب، شماره چاپ، محل انتشار، ناشر، سال انتشار صفحات انتخاب 
ساختار منابع انگلیسی:
مجله: نام خانوادگی نویسنده، حرف اول نام نویسنده (نام نویسندگان تا شش نفر نوشته و بعدازآن کلمه همکاران ذکر شود.) عنوان مقاله، عنوان اختصاری مقاله، عنوان مجله، سال انتشار، دوره انتشار، شماره انتشار، صفحات انتخابی
کتاب: نام خانوادگی نویسنده، حرف اول نام نویسنده، عنوان فصل، نام ویراستاران کتاب، عنوان کتاب و شماره چاپ، محل انتشار، نام ناشر، سال انتشار و صفحات انتخابی
ساختار منابع الکترونیکی:
نام خانوادگی نویسنده، حرف اول نام نویسنده، عنوان مقاله، مخفف عنوان نشریه الکترونیکی، سال و ماه انتشار، شماره جلد، صفحات انتخابی، آدرس اینترنتی
چک‌لیست راهنمای‌ نویسندگان ‌مقاله:
۱. مقاله ارسالی باید شامل موارد زیر باشد:
- عنوان مقاله به دو زبان فارسی و انگلیسی به همراه مشخصات کامل نویسندگان مقاله، عنوان مکرر (Running Title) با حداکثر ۴۰ حرف و ذکر نوع مقاله
- چکیده، فارسی و انگلیسی
- مقدمه
- مواد و روش‌ها
- نتایج
- بحث و نتیجه‌گیری
- تشکر و قدردانی
- لیست منابع (با رعایت سیستم  رفرنس نویسی ونکوور)
۲. نام و مشخصات کلیه نویسندگان و نویسند مسئول: شامل نام خانوادگی، نام، رتبه علمی، محل کار  ،‌آدرس،‌تلفن و تلفن همراه، فکس و ایمیل
۳. تعهدنامه عدم ارسال مقاله به مجلات (داخلی و خارجی) به امضاء کلیه نویسندگان
۴. بعد از انجام اصلاحات توسط نویسندگان تغییرات باید به‌صورت هایلایت رنگی مشخص شوند.

نشانی مطلب در وبگاه فصلنامه بیمارستان:
http://jhosp.tums.ac.ir/find-1.48.14.fa.html
برگشت به اصل مطلب