جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای خاتمی

فرناز خاتمی، مجتبی صداقت سیاهکل،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: این مطالعه با هدف تعیین طول مدت بستری در بخش مراقبتهای ویژه (آی­سی­یو) و عوامل مؤثر بر آن، بعنوان گامی در جهت کمک به بازنگری سیاستهای بیمارستانی، استفاده مناسب تر از منابع و بهبود کارایی در سیستم سلامت شکل گرفت.

مواد و روش ها: این پژوهش بصورت مقطعی و در ۹ بخش آی سی یو جنرال از بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران و بر روی ۲۴۶ بیمار انجام گردید. متغیرهایی مثل سن، نوع بیماری، وجود عفونت بیمارستانی، APACHE II score (Acute Physiology and Chronic Health Evaluation II)، و غیره مورد بررسی قرار گرفتند. از نرم­ افزار  SPSS جهت انجام آزمونهای غیر پارامتریک Mann Witney U و رگرسیون استفاده گردید.

نتایج: میانگین طول مدت بستری بیماران ۱۹,۲±۸.۶ و میانه آن (۷-۱) ۲ روز بود. مرگ و میر بیماران ۱۹.۹% (۴۹ بیمار) بود. میانگین سن ۲۲.۰۷±۵۲.۷ بود که با افزایش سن طول مدت بستری افزایش یافت (۰.۳۵=r، ۰,۰۰۱< p). میانگینAPACHE II score بیماران ۶±۱۴,۲ بود و ملاحظه گردید که با افزایش امتیاز طول مدت بستری افزایش می یافت (۰.۱۹=r ، ۰,۰۱=p). در بیماران با تشخیصهای جراحی، میانگین طول مدت بستری ۶,۷۱ روز کمتر بود. از جمله عوامل مؤثر دیگر عفونت بیمارستانی (۰.۰۰۱p<)، نیاز به تهویه مکانیکی در ۲۴ ساعت اول بستری (۰,۰۰۱p<) و سابقه بیماری قبلی (۰,۰۱۲=p) بودند که بصورت معنی داری باعث افزایش طول مدت بستری شدند.

نتیجه گیری:از جمله مهمترین عوامل تأثیر گذار بر طول مدت بستری در این مطالعه نوع بیماری، عفونت بیمارستانی و سن بیماران بودند. لذا اجرای مداخلات اثربخش تر در حفظ ایمنی و سلامت بیماران از جمله اقدامات پیشنهادی می باشد. با توجه به اینکه نیمی از بیماران کمتر از دو روز بستری بودند،گذاشتن پروتکلهایی برای استفاده بهتر از منابع آی­سی­یو برای بیمارانی که واقعاً نیازمند هستند امری ضروری می­باشد.


سارا صالحی، دکتر فرناز خاتمی، دکتر سیامند انوری، دکتر نگار امیدی، دکتر مجتبی صداقت سیاهکل، دکتر محمد عفت پناه،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: تصمیم گیری در خصوص توقف یا ادامه درمان، پس از آگاهی از عوارض و خطرات احتمالی از حقوق بیماران می باشد.  از طرفی دیگر، ترک بیمارستان با مسئولیت شخصی می تواند سلامت بیماران را تهدید نماید. لذا این مطالعه جهت تعیین علل ترک با مسئولیت شخصی، بمنظور جلوگیری از اثرات منفی آن بر بیماران و افزایش هزینه ها انجام گرفت.

مواد و روش ها:  در این تحقیق ۳۴۲ بیماری که با مسئولیت شخصی بیمارستان  را ترک کرده بودند وارد مطالعه شدند. حداکثر تا ۴۸ ساعت پس از ترک، با بیماران تماس تلفنی برقرار و با کسب رضایت، در مورد علل ترک و آگاهی از خطرات و عوارض احتمالی مورد پرسش قرار گرفتند. همچنین علل ترک بیمارستان با مسئولیت شخصی در سه حیطه بیمار، شرایط بیمارستانی و علل ترکیبی طبقه بندی گردید.

نتایج: یافته های مطالعه نشان داد ۴۸,۵% بیماران با دلایل شخصی (حیطه بیمار)، ۲۶%  به دلیل نارضایتی از خدمات (شرایط بیمارستانی) و ۲۵.۵% به دلیل ترکیبی از علل بیمارستان را با مسئولیت شخصی ترک کردند. بیشتر بیماران ترک با مسئولیت شخصی در اورژانس بستری بودند (۰.۰۰۱>p). از طرفی یافته ها حاکی از وجود ارتباط بین نوع بیماری (۰,۰۳۷=p) و شیفت مراجعه بیماران (۰,۰۰۲=p) با نوع ترخیص  بود.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده، بنظر میرسد برنامه ریزی جهت تأمین و حفظ نیروی انسانی، آموزش با تاکید بر پرسنل جدیدالورود، نظارت بر عملکرد کادر درمان و ساماندهی سیستم تریاژ از اقدامات کنترلی ضروری در ترک با مسئولیت شخصی میباشند



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb