دوره 14، شماره 2 - ( 5-1394 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 71-77 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S H, Fazelian S, Heshmati J, Sepidarkish M, Pakzad R, Pourreza A. Measuring of Nutritional Department's Standards (HACCP) at Teaching Hospitals of Kermanshah University of Medical Sciences. jhosp. 2015; 14 (2) :71-77
URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5073-fa.html
حسینی سید هادی، فاضلیان سیاوش، حشمتی جواد، سپیدارکیش مهدی، پاکزاد رضا، پوررضا ابوالقاسم. سنجش استانداردهای بخش تغذیه (HACCP ) در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه. بیمارستان. 1394; 14 (2) :71-77

URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5073-fa.html


1- مرکز پژوهش های علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- مرکز بهداشت سنقر، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
4- گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، abolghasemp@yahoo.com
چکیده:   (2178 مشاهده)

زمینه و هدف: بخش تغذیه از جمله مهم ترین بخش های بیمارستان برای جلب رضایت و بهبود سلامت بیماران می باشد؛ عدم رعایت استاندارد­های مربوطه، موجب رشد عفونت های بیمارستانی و به خطر افتادن سلامتی افراد می گردد. با استقرار استاندارد  HACCP، بسیاری از کاستی های موجود در بخش تغذیه­ بیمارستان ها مرتفع می شود. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت رعایت استاندارد­های سامانه­ی مذکور در بخش تغدیه­ی بیمارستان های مورد مطالعه می باشد.

مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی در  بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ( هفت بیمارستان)  در سال 1392 انجام شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه HACCP بود؛ برای جمع آوری داده ها از بخش های تغذیه­ بیمارستان ها از روش های مشاهده، مصاحبه و تکمیل پرسشنامه استفاده شد. مقیاس اندازه گیری لیکرت و امتیاز دهی از 1 ( کمترین) تا 5 (بیشترین) بوده است. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 18تجزیه و تحلیل  وارد برای توصیف داده ها از جداول و نمودار ها، و برای تحلیل آن از آزمون کروس کال والیس استفاده شد.

نتایج: میانگین امتیاز و درصد رعایت استاندارد­های حیطه های پنج گانه HACCP در 7 بیمارستان بررسی شده به ترتیب 58/3و21/70درصد محاسبه گردیدکه در سطح مطلوب ارزیابی شد. همچنین اختلاف معنی داری بین میانگین امتیاز بیمارستان ها مشاهده نشد.

نتیجه گیری: هرچند وضعیت موجود مطلوب ارزیابی شد؛ ولی به دلیل اهمیت بخش تغذیه با رعایت حداکثری استاندارد ها و بهبود کیفیت در مراحل طبخ و توزیع غذا، از عفونت های بالقوه پیشگیری شده و رضایت بیماران و کارکنان جلب خواهد شد.

متن کامل [PDF 276 kb]   (828 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: کیفیت خدمات و ایمنی بیمار در بیمارستان
دریافت: ۱۳۹۲/۶/۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۵/۲۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Journal of Hospital

Designed & Developed by : Yektaweb