دوره 15، شماره 1 - ( 3-1395 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 51-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hazavehei M M, Noryan F, Rezapour Sahkolaee F, Moghimbayge A. Assessing the effective factors on hand hygiene using Planned Behavior Model among nursing and midwifery staff in Atea hospital of Hamadan in 2015. jhosp. 2016; 15 (1) :51-58
URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5565-fa.html
هزاوئی محمدمهدی، نوریان فاطمه، رضاپور شاه کلائی فروزان، مقیم بیگی عباس. بررسی عوامل موثر بر انجام بهداشت دست درکارکنان پرستاری و مامایی بیمارستان آتیه همدان با استفاده از مدل رفتار برنامه ریزی شده درسال 1393. بیمارستان. 1395; 15 (1) :51-58

URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5565-fa.html


1- استاد ، گروه بهداشت عمومی و آموزش بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت ،گروه بهداشت عمومی ،دانشکده بهداشت ،مرکز تحقیقات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان ، fnoryan@gmail.com
3- استادیار ، گروه بهداشت عمومی و امورش بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکی همدان
4- دانشیار ،گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی ،دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (2351 مشاهده)

زمینه و هدف:با توجه به اهمیت بهداشت دست در پیشگیری از عفونتهای بیمارستانی  و نتایج تحقیقات که بیانگر  انجام بهداشت دست در سطح پایینی می باشد . این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر انجام بهداشت دست درکارکنان پرستاری و مامایی بیمارستان آتیه همدان با استفاده از مدل رفتار برنامه ریزی شده انجام شد.

مواد و روش ها  : این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود که کلیه کارکنان پرستاری و مامایی بیمارستان آتیه به صورت سرشماری انتخاب وازنظرانجام بهداشت دست موردمشاهده قرار گرفتند  و پرسشنامه مدل رفتار برنامه ریزی شده راتکمیل نمودند .در تجزیه و تحلیل داده ها از روش های اماری توصیفی و استنباطی استفاده شد.

نتایج: از 154  نفر کارکنان تحت مطالعه 31نفر (1/21%)بهداشت دست را بالاتر ار حد متوسط و 123 نفر (9/79%) کمتر از حد متوسط انجام می دادند . بهداشت دست  پس از تماس با محیط بیمار (3/12%)وقبل از اقدام آسپتیک (13%)در کمترین میزان بود.میزان آگاهی (84%)و نگرش(4/90%)کارکنان به انجام  بهداشت دست بالا بود ولیکن میزان کنترل درک شده کارکنان (35/53%)در سطح پایینی قرار داشت وبین کنترل درک شده و انجام بهداشت دست و نیز بین هنجارهای ذهنی و انجام بهداشت دست رابطه معنی دار وجود داشت(05/ 0> p).

نتیجه گیری:داشتن آگاهی و نگرش کارکنان در انجام بهداشت دست به تنهایی کافی نمی باشد .در کنار آموزش کارکنان  ،آموزش  مسئولین  بیمارستان  ، پزشکان و  ایجاد بستر مناسب و رفع موانع برای عملی شدن رفتار بهداشت دست لازم می باشد.

متن کامل [PDF 227 kb]   (673 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: کیفیت خدمات و ایمنی بیمار در بیمارستان
دریافت: ۱۳۹۴/۷/۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Journal of Hospital

Designed & Developed by : Yektaweb