از آنجایی که وقوع یک مسمومیت غذایی در بیمارستان می تواند زندگی بیماران و دیگر افرادی را که به نحوی از غذای بیمارستان استفاده می کنند و گاه دچار ضعف سیستم ایمنی هم می باشند به خطر اندازد، رعایت بهداشت مواد غذایی در بیمارستان بسیار مهم می باشد. اگر چه در بیمارستانها عمدتاً کارکنان بخش تغذیه مسئول تهیه و توزیع غذا می باشند، پرستاران، آبدارچی ها و مستخدمین نیز در توزیع یا تحویل غذا به بیماران دخالت می نمایند. اصولاً هر فردی که مواد غذایی را تهیه و آماده، طبخ و یا توزیع می نماید باید از اصول اولیه بهداشت مواد غذایی و مهارت های اصولی در تهیه غذا و نقش پیشگیری کننده اش در بیماریهای ناشی از غذا آگاهی داشته باشد. (مطالعات نشان داده اند که باکتریها بیشتر از ویروس و انگل ها در ایجاد بیماریهای غذایی موثرند و انسان می تواند به نحوی در انتقال این میکروارگانیسم ها به بیماران ایفای نقش کند. در این راستا: مهمترین علل ایجاد بیماریهای ناشی از غذا عبارتند از :
1- فرایند طولانی مدت آماده سازی غذا
2- ذخیره سازی در دمای نامناسب
3- سردکردن غذا به طور خیلی آهسته پیش از قرار دادن آن در یخچال
4- عدم گرم کردن مجدد غذا تا دمایی که در آن باکتریهای مولد مسمومیت غذایی از بین می روند.
5- استفاده از غذای آلوده
6- عدم پخت کافی گوشت، محصولات گوشتی و طیور
7- عدم تخصیص مدت زمان کافی برای خروج از حالت انجماد گوشت و مرغ یخ زده
8- نگهداری غذا در دمای کمتر از 63 درجه سانتیگراد
9- عدم نگهداری غذای پخته در یخچال در ظروف دربسته یا نگهداری آن بصورت باز در مجاورت با غذای خام
10- پخت گوشت، محصولات گوشتی و طیور بیش از مقدار مورد نیاز
11- وجود بیماری مسری در دست اندرکاران تهیه و توزیع غذا
12- عدم رعایت بهداشت توسط کارگران بخش تغذیه
13- استفاده از وسایل و تجهیزات آلوده
از موارد فوق الذکر نتیجه گیری می گردد که کلیه غذاها باید با توجه به اصول ایمنی غذا و ضوابط بهداشتی تهیه گردند و کمیته کنترل عفونت بیمارستان، مسئول پیگری، کشف و تحقیق در مورد وقوع بیماریهای غذایی می باشد. (Statskel L,etal 1988 )