دوره 3، شماره 1 و 2 - ( 5-1380 )                   جلد 3 شماره 1 و 2 صفحات 14-6 | برگشت به فهرست نسخه ها

پوررضا ابوالقاسم. مقدمه ای بر مدیریت منابع انسانی. بیمارستان. 1380; 3 (1 و 2) :6-14

مدیریت گاه تکیه بر تولید و زمانی تکیه بر سازمان و کالبد سازمانی داشته است. امروزه تاکید و تمرکز آن بر منابع انسانی سازمان و نقش آنها در فرایند تولید است. مدیریت منابع انسانی رشته پنهان - آشکار مجموعه فعالیت هایی است که حیات سازمانی یک مجموعه را شکل می دهد، پیش و پس می برد، و با اثرگذاری بر عوامل پیرامونی و تاثیرپذیری از آن، موفقیت یا شکست سازمان را موجب می شود. پرداختن به همه ابعاد مدیریت انسانی در این مقال ممکن نیست. اما آگاهی از سرنوشت و شیوه شکل گیری این شاخه از مدیریت که در جوامعی نظیر جامعه ما از اقبال چندانی برخوردار نیست، می تواند مدیران را در شناخت پایههای سازمانی واحدهای خود و حفظ و نگهداری شایسته و بایسته آنها یاری دهد. در این مختصر، چکیدهای از مدیریت منابع انسانی و سیر تکاملی آن ارائه می شود و تاثیر وقایع مختلف تاریخی بر نقش امروزی این شاخه از مدیریت مورد توجه قرار می گیرد. موفقیت یک سازمان به ترکیب موثری از ماشین، پول، مواد و منابع انسانی به منظور دستیابی به اهداف کوتاه مدت و بلندمدت موسسه بستگی دارد. حوزههای تخصصی به دلیل منحصر به فرد بودن، پیچیدگی و تنوع عرصههای فعالیت، به سمت به حداکثر رساندن منافع بالقوه از اجزای اساسی متعدد، روی آورده اند. مدیریت مواد، روشهایی را برای بهینه سازی بکارگیری و پردازش مواد اساسی ارائه می دهد. مدیریت تولید با تولید سر و کار دارد و طراحی کارامد مواد را ارائه می دهد. و بالاخره مدیریت منابع انسانی، برنامههایی را برای بهینه سازی ظرفیتهای انسانی به منظور تحقق اهداف فرد و سازمان، ارائه می دهد. مدیریت منابع انسانی یک حوزه تخصصی است که تلاش می کند برنامهها سیاستها و فعالیتهایی را برای بالا بردن رضایتمندی از نیازها، اهداف و اهداف نهایی در فرد و سازمان، ارائه دهد.

انتشار: 1392/4/29