دوره 3، شماره 1 و 2 - ( 5-1380 )                   جلد 3 شماره 1 و 2 صفحات 80-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

آیین پرست افسون. بررسی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دیدگاه کارکنان در سال 1379. بیمارستان. 1380; 3 (1 و 2) :75-80

توجه به نیروی انسانی در سازمان از زمان شکل گیری مکتب روابط انسانی در مدیریت آغاز گردید. دانشمندان مدیریت و علوم رفتاری دریافتند که نیروی انسانی یک منبع استراتژیک است و توجه به بهره وری نیروی انسانی نقش موثری در افزایش کارایی سازمان دارد. در همین راستا تلاشهای گستردهای در جهت شناسایی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی انجام گرفت. با این وجود باید توجه داشت که ترکیب عوامل موثر بر بهره وری در سازمانهای مختلف به دلیل ویژگیهای محیط داخلی و خارجی سازمان متفاوت است. به همین دلیل تصمیم گرفته شد مطالعه ای با هدف بررسی عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طراحی و اجرا گردد. این مطالعه به روش توصیفی انجام گرفت و جامعه مورد بررسی در این پژوهش کلطه کارکنان ستاد مرکزی وزارت بهداشت بود. به دلیل گستردگی جامعه مورد مطالعه نمونه ای با حجم 267 نفر از جامعه به روش تصادفی سهمیه ای انتخاب گردید و نظرات آنان با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که از دیدگاه کارکنان هر پنج عامل مورد بررسی یعنی توان، شناخت شغل، انگیزش، ارزیابی عمرکد و حمایت سازمانی در افزایش بهره وری نیروی انسانی موثر است (0/001> P ). بررسی وضع موجود ستاد مرکزی وزارت بهداشت از دیدگاه کارکنان حاکی از آن بود که دو عامل توان و انگیزش ( که از نظر کارکنان بیشترین تاثیر را در بهره وری نیروی انسانی دارند) از وضعیت نامطلوبی برخوردارند و باید بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

انتشار: 1392/4/29