دوره 12، شماره 2 - ( 6-1392 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Agharezaei Z, Tofighi Sh S, Nemati A, AAgharezaei L, Bahaadinbeigi K. Surveying Kerman’s Afazalipour Hospital clinical and educational staff`s points of view about the clinical decision support system designed for reducing the possibility of pulmonary embolism and deep vein thrombosis. jhosp 2013; 12 (2) :29-38
آقارضایی ژیلا، توفیقی شهرام، نعمتی علی، آقارضایی لاله، بهاالدین بیگی کامبیز. بررسی دیدگاه کادر درمانی و آموزشی بیمارستان افضلی پور کرمان نسبت به سیستم پشتیبان تصمیم گیری بالینی طراحی شده به منظور کاهش احتمال بروز آمبولی ریه و ترومبوز وریدی عمقی . بیمارستان. 1392; 12 (2) :29-38

1- مرکز تحقیقات انفورماتیک پزشکی، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
2- مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران
3- دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
4- مرکز تحقیقات مدیریت ارائه خدمات سلامت ، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
5- مرکز تحقیقات مدل سازی در سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، kambizb321@gmail.com

زمینه و هدف : این پژوهش در نظر دارد تا یک نرم افزار که قابلیت تشخیص سریع افراد مستعد به بروز آمبولی ریه و ترومبوز وریدی عمقی پا به همراه امکان ارسال یاد آور به موقع جهت انجام عملیات پیشگیری از بروز این موارد را داشته باشد را طراحی و پیاده سازی کند. هدف نهایی معرفی سیستم پشتیبان تصمیم گیری است که در نهایت بتواند با انجام عملیات مناسب از بروز موارد معلولیت و مرگ و میر ناشی از آمبولی و ترومبوز در بیماران بستری در بخشهای مرتبط جلوگیری نماید. مواد و روش ها : طراحی این نرم افزار با زبان برنامه نویسی Visual Basic.Net و دیتابیس SQL Server صورت گرفت. سپس این نرم افزار در بزرگترین بیمارستان آموزشی شهر کرمان نصب و یک ارزیابی و نظرسنجی از پزشکان و پرستاران درباره کارکرد نرم افزار با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه های مختلف انجام شد. سپس اطلاعات توسط نرم افزار Spss آنالیز گردید. یافته ها : میانگین نمرات پزشکان 21.16 و پرستاران 20.76 بدست آمد. نتایج آزمون T-Testنشان می دهد که بین میانگین کل نمرات پزشکان و پرستاران اختلاف معنی داری وجود ندارد. نتیجه گیری : نتایج حاصله نشان داد که هر دو گروه پزشکان و پرستاران نسبت به نرم افزار، نظر مساعد و مثبتی داشتند. بنابراین استفاده از سیستم پشتیبان تصمیم گیری بالینی که پیشگیری را با دادن هشدارهای سروقت به کادر درمانی یادآوری می کنند، می تواند در کاهش بروز آمبولی ریه و ترمبوز وریدهای عمقی مؤثر و سودمند باشد.

نوع مطالعه: مطالعه ی موردی |
دریافت: 1391/4/5 | پذیرش: 1391/7/23 | انتشار: 1392/6/18