دوره 12، شماره 3 - ( 9-1392 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 74-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taraghi Z, Ilail E, yaghoobi T, noroozinejad F, Naseri F, Baghernejad S K et al . A Comparison between Physicians, Nurses and the Immediate Families of Patients` Attitudes towards Family Members Presence during CPR . jhosp 2013; 12 (3) :65-74
ترقی زهره، ایلالی احترام السادات، یعقوبی طاهره، نوروزی نژاد فائزه، ناصری فروغ، باقرنژاد سید کاظم و همکاران.. مقایسه نگرش پزشکان ؛ پرستاران و بستگان درجه اول بیمار نسبت به حضور اعضای خانواده طی عملیات احیاء قلبی – تنفسی. بیمارستان. 1392; 12 (3) :65-74

1- دانشگاه علوم پز شکی مازندران
2- دانشگاه علوم پز شکی مازندران ، EIlali@mazums.ac.ir
3- بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی مازندران
4- استاد گروه آمار حیاتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
هدف: دیدگاه های متفاوتی در مورد حضور خانواده در عملیات احیا قلبی – تنفسی وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه نگرش پزشکان؛ پرستاران و بستگان درجه اول بیمار نسیت به حضور اعضای خانواده درطی عملیات احیا قلبی تنفسی در بیمارستان های اموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران طراحی گردید. مواد و روش ها : در این مطالعه توصیفی نگرش 120 پزشک؛200پرستارو 148 نفراز بستگان درجه اول بیمارمقایسه شد.روش نمونه گیری ، تصادفی طبقه بندی شده بود.ابزار گرداوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای بود که اعتبار ان از طریق "اعتبار محتوی" و پایایی ان از طریق ازمون مجدد تایید شد(r=o/83). این پرسشنامه شامل سوالاتی در مورد مشخصات جمعیت شناختی ، تجارب مثبت و منفی و نگرش نسبت به حضور اعضای خانواده در طی عملیات احیا بود. تحلیل داده ها با استفاده از ازمون های اماری مجذور خی (x2)و فیشر و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد. نتایج: اکثریت پزشکان و پرستاران(5/92%پزشکان، 80%پرستاران) حضور خانواده در طی عملیات احیا رازیان بار میدانستند. ازمون دقیق فیشر تفاوت معنی داری بین نظر پزشکان و پرستاران نشان داد (df=1 pvalue= 0/002 x2=9/037). عمده ترین دلیل منفی بودن نگرش پزشکان و پرستاران در تحقیق ما ، مداخله اعضای خانواده در عملیات احیا (8/90% پزشکان ،5/86% پرستاران ) بوده است. کمتر از نیمی از بستگان درجه اول بیمار (48 %)تمایل به حضور در عملیات احیا داشتند. تفاوت معنی داری بین نگرش بستگان درجه اول بیمار از یک سو ، و پزشکان و پرستاران از سوی دیگر وجود داشت (p=000) نتیجه گیری: با توجه به تفاوتی که در دیدگاه پزشکان،پرستاران و بستگان درجه اول بیمار نسبت به حضور اعضای خانواده در طی عملیات احیاوجود دارد ، بهتر است در هر بیمارستان برنامه مشخصی در رابطه با شرایط حضور اعضای خانواده در طی عملیات احیا تهیه شود.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل |
دریافت: 1391/2/9 | پذیرش: 1391/6/13 | انتشار: 1392/9/16