دوره 13، شماره 3 - ( 9-1393 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 50-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari Haghighi F, Jafari Poyan E, Aghighi N. Barriers and Facilitators of Care/ Treatment Monitoring in Hamedan University of Medical Sciences. jhosp 2014; 13 (3) :43-50
اکبری حقیقی فیض اله، جعفری پویان ابراهیم، عقیقی نگار. موانع و تسهیل کننده های انجام نظارت بر درمان در دانشگاه علوم پزشکی همدان. بیمارستان. 1393; 13 (3) :43-50

1- گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، negar.aghighi@yahoo.com,
زمینه و هدف:نظارت یا کنترل از وظایف مهم مدیریت به شمار می رود. این وظیفه به قدری حائز اهمیت است که بعضی از صاحبنظران علم مدیریت معتقدند که مدیریت اثربخش، به داشتن نظام کنترل موثر بستگی دارد. هدف پژوهش حاضر شناسایی موانع و تسهیل کننده های انجام نظارت بر درمان و ارائه راهکارهایی برای نظارت اثربخش بر مراکز درمانی ارائه گردید.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع کیفی بود که داده های آن از طریق ابزار مصاحبه بوسیله تدوین پرسشنامه ای نیمه ساختاریافته در سال 91-90 گردآوری و با روش تحلیل چارچوبی محتوا تحلیل گردید. جامعه مورد پژوهش شامل 25 نفر از کارشناسان نظارت بر درمان و مدیران مربوطه بودند.
نتایج: براساس یافته های پژوهش 9 مفهوم استخراج گردید: تخصصی بودن نظارت بر درمان، آموزش ناظران درمان، سابقه فعالیت در واحدهای صفی، پیش نیازهای لازم برای شروع به کار، خصوصیات شخصیتی مورد نیاز کارشناس نظارت بر درمان، حمایت مدیران از کارشناسان نظارت بر درمان، فرهنگ قبول نظارت بر درمان، موانع نظارت بر درمان، تسهیل کننده های نظارت بر درمان. براساس این مفاهیم، تعداد 28 کد شناسایی گردید.
نتیجه گیری: استفاده از کارشناسان نظارت بر درمان با تخصص های مرتبط در مورد شاخه ای که نظارت آن را بر عهده دارند، ارائه آموزشهای دقیق و کاربردی توسط کارشناسان با تجربه و خبره به صورت سیستماتیک و تعریف شده، حمایت کامل مدیران، از جمله مواردی هستند که موجب اثربخشی بیشتر کار نظارت بر درمان خواهد شد.

نوع مطالعه: مطالعه ی موردی | موضوع مقاله: سیاست گذاری ، برنامه ریزی و رهبری و مدیریت در بیمارستان
دریافت: 1393/9/9 | پذیرش: 1393/9/9 | انتشار: 1393/9/9