دوره 13، شماره 3 - ( 9-1393 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemyani S, pourreza A, Forotan S. Determining the Relationship between organizational justice and organizational commitment among employees of Shariati and Vali Asr hospital (as) in the year 1390. jhosp 2014; 13 (3) :51-58
قاسمیانی شبنم، پوررضا ابوالقاسم، فروتن سارا. بررسی رابطه‌ی بین عدالت سازمانی با تعهد سازمانی در بین کارکنان بیمارستان‌های شریعتی و ولی عصر (عج) در سال1390. بیمارستان. 1393; 13 (3) :51-58

1- دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت ،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی تهران ، porreza@tums.ac.ir
زمینه و هدف : سازمان‌ها جهت دستیابی به اهدافشان باید از نیروی انسانی با تعهد سازمانی بالا، برخوردار باشند. برای افزایش رضایت شغلی و تعهد سازمانی  کارکنان لازم است با آنان به عدالت رفتار شود. این  پژوهش با هدف بررسی رابطه عدالت سازمانی با تعهد سازمانی در بین کارکنان بیمارستان های شریعتی و ولی عصر(عج) درسال1390 انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش  حاضراز نوع مقطعی توصیفی-تحلیلی بود. نمونه پژوهش 140 نفر از کارکنان بیمارستان‌ های شریعتی و ولی‌عصر (عج) بودند. برای سنجش عدالت سازمانی از پرسشنامه  نیهوف و مورمن (1993) و برای تعیین سطح تعهد سازمانی از پرسشنامه آلن و مایر (1990) استفاده شد. تجزیه  و تحلیل داده‌ها در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 صورت گرفت.
نتایج : میانگین و انحراف معیار نمره عدالت سازمانی به‌ترتیب 84/2 و 72/0 و میانگین و انحراف معیار نمره تعهد سازمانی به‌ترتیب 89/2 و 66/0 بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که میان تعهد سازمانی کارکنان و عدالت سازمانی رابطه معنی‌داری برقرار است و با توجه به ضریب همبستگی بدست آمده این رابطه مستقیم می‌باشد.
 نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این پژوهش میزان عدالت و تعهد سازمانی در نمونه مورد بررسی هردو در حد متوسط قرار داشتند، و با توجه به رایطه مستقیم و مثیت این دو متغیر باهم و نقشی که در کارآیی سازمان‌ها، به‌ویژه بیمارستان‌ها دارند لازم است هرچه بیشتر به این مهم توجه شود و مدیران درجهت ارتقای سطح عدالت سازمانی تلاش کنند.

نوع مطالعه: مطالعه ی موردی | موضوع مقاله: سیاست گذاری ، برنامه ریزی و رهبری و مدیریت در بیمارستان
دریافت: 1393/9/9 | پذیرش: 1393/9/9 | انتشار: 1393/9/9