دوره 14، شماره 4 - ( 10-1394 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 28-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Goudarzi R, Yaghoubi S, Barouni M, Etminan A, Baneshi M R, Mohamadi B. Cost – effectiveness Analysis of Dialysis and Kidney Transplant using DALY in Afzalipour Hospital of Kerman. jhosp 2016; 14 (4) :21-28
گودرزی رضا، یعقوبی صفیه، بارونی محسن، اطمینان عباس، بانشی محمدرضا، محمدی بهزاد. تحلیل هزینه اثربخشی دو روش دیالیز و پیوند کلیه در بیماران با نارسایی کلیوی در بیمارستان افضلی‌پورکرمان. بیمارستان. 1394; 14 (4) :21-28

1- پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، Rgoudarzi@yahoo.com
2- پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3- گروه نفرولوژی علوم پزشکی کرمان
4- گروه آمار و اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
5- دانشجوی ارشد اقتصادانشگاه علوم پزشکی کرمان

زمینه و هدف:بیماری نارسایی مزمن کلیوی در حال حاضر به عنوان یک معضل برای سلامتی محسوب می شود .به دلیل افزایش شیوع و بار اقتصادی بالایی که بر جامعه تحمیل می کند، مدیران نظام سلامت به این بیماری به عنوان یک دغدغه عمومی سلامت نگاه می کنند.این مطالعه با هدف مقایسه هزینه اثربخشی دو روش درمانی استفاده همودیالیز به مدت طولانی و پیوند کلیه با استفاده از شاخص دالی انجام شد.

مواد و روش‌ها: این پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی به منظور مقایسه هزینه اثربخشی دو روش درمانی استفاده همودیالیز به مدت طولانی و پیوند کلیه با استفاده از شاخص دالی در بیمارستان افضلی‌پور کرمان سال 91  انجام شد.مدل درخت تصمیم گیری و نرم افزار TreeAge11 برای تحلیل یافته‌هااستفاده شد.هزینه‌ها و پیامدها در این پژوهش از دیدگاه بیمار مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج:هزینه پیوند کلیه 165 میلیون ریال، اثربخشی پیوند کلیه4.40 دالی، هزینه دیالیز مزمن1میلیارد و 283میلیون ریال و اثربخشی دیالیز مزمن6.52  دالی بدست آمد. نسبت هزینه اثربخشی برای دیالیز196میلیون ریال/ دالی و برای پیوند کلیه 37 میلیون ریال/ دالی بدست آمد. با توجه به یافته های مطالعه پیوندکلیه از دیالیز هزینه اثربخش‌تر است.

نتیجه‌گیری:این مطالعه پیوندکلیه را به دلیل کیفیت زندگی بهتر و امید به زندگی بیشتر نسبت به دیالیز پیشنهاد می کند. نتایج بدست آمده می‌تواند به تصمیم گیری دولت برای اینکه منابع بیشتری را به پیوند اختصاص بدهد کمک کند. همچنین روش مورد استفاده در این پژوهش می‌تواند در تحلیل هزینه اثربخشی پیوند دیگر ارگان‌ها بکار گرفته شود.

نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1393/10/28 | پذیرش: 1394/7/13 | انتشار: 1394/9/22