زمینه و هدف: حاکمیت بالینی چارچوبی است که سازمانهای ارائه دهنده خدمات سلامت را موظف به پاسخگویی در برابر حفظ و ارتقای کیفیت خدمات بالینی مینماید. هدف این مطالعه تعیین چالشهای موجود در مسیر ارزیابی برنامه حاکمیت بالینی از دیدگاه ارزیابان کشوری این برنامه بود.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع پژوهش کیفی بوده که در سال 1392 با مشارکت ارزیابان کشوری برنامه حاکمیت بالینی انجام گرفته است. دادهها از طریق مصاحبه چهره به چهره با ارزیابان جمعآوری شد و به روش تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافتههای مطالعه در سه تم اصلی شامل مشکلات مرتبط با استانداردهای حاکمیت بالینی، چالشهای موجود در مسیر ارزیابی برنامه و پیشنهاداتی جهت بهبود فرایند ارزیابی طبقهبندی شد. از نقطه نظر ارزیابان، مهم ترین چالشهای موجود در مسیر ارزیابی برنامه حاکمیت بالینی نبود دانش و مهارتهای کافی در برخی ارزیابان، فقدان هماهنگیهای لازم میان تیم ارزیاب، مقاومت برخی دانشگاهها و مراکز ارزیابی شونده از فرایند ارزیابی و نبود دستورالعملی جامع با هدف پاسخگویی به ابهامات موجود در مسیر ارزیابی و هدایت هر چه موثرتر ارزیابان بود.
نتیجه گیری: تقویت فرهنگ ارتقای کیفیت در بیمارستان ها و افزایش حساسیت کارکنان نسبت به استمرار برنامه، انتخاب صحیح ارزیابان و اطمینان از آگاهی آنان نسبت به مسئولیتها و اختیارات خود، به روز نگاه داشتن آموزشهای ارائه شده به ارزیابان و اعمال شاخصهای یکسان در ارزیابی پیشرفت برنامه حاکمیت بالینی به بهبود فرایند ارزیابی و رفع مشکلات مرتبط با آن کمک شایان توجهی می کند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |