دوره 14، شماره 4 - ( 10-1394 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 74-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hospital Emergency Response of Iran's Hospitals against Disasters: A Case Study in Karaj. jhosp 2016; 14 (4) :67-74
حسن پور ادریس، نظری مرتضی، زحمت کش احسان، عباسی زهرا، محمودی حسن، عرب زوزنی مرتضی. وضعیت پاسخگویی اورژانسی بیمارستان های ایران در مقابل حوادث و بلایا (مطالعه موردی در کرج). بیمارستان. 1394; 14 (4) :67-74

1- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز ، m.nazari2749@yAHOO.COM
3- دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
4- مرکز تحقیقات و مدیریت اقتصاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
5- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
6- دانشگاه علوم پزشکی تبریز

زمینه و هدف: پاسخگویی اورژانسی بیمارستان‌ها در مقابله با حوادث و بلایا لازمه‌ موفقیت آنها در ارائه خدمات باکیفیت است. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت پاسخگویی اورژانسی بیمارستان‌های شهر کرج در مقابله با حوداث و بلایا بود.

مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بودکه در سال 1391 در 13بیمارستان کرج انجام شد. برای جمع‌آوری اطلاعات از چک لیست پاسخگویی اورژانسی بیمارستان‌های سازمان سلامت جهانی (2011) با تعداد 90 سوال در 9 قلمرو آمادگی (کنترل و فرماندهی، ارتباطات، ایمنی و امنیت، تریاژ، افزایش ظرفیت ، تداوم خدمات ضروری، منابع انسانی، مدیریت منابع ، بازیابی پس از حادثه) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای توصیفی به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 20 صورت گرفت.

نتایج: میانگین پاسخگویی اورژانسی بیمارستان های کرج در مقابله با حوداث و بلایا ، 17/44 درصد بود. بیشترین پاسخگویی در بین قلمروهای مورد مطالعه مرتبط با تریاژ بیمارستان‌ها (30/70%) و بدترین وضعیت آمادگی مربوط به بازسازی پس از حادثه بود که تنها 87/24 درصد از آن تکمیل شد.

نتیجه گیری: بر اساس چک لیست سازمان جهانی بهداشت، تنها 17/44 درصد از بیمارستانی های مورد مطالعه در مقابل حوادث و بلایا پاسخگو بودند. برنامه‌ریزی و ارائه چارچوبی مدون و اجرای آن برای مقابله با حوداث و بلایا در تمام بیمارستان ضروری است و نباید از نقش برجسته بیمارستان ها در خدمات رسانی در مواقع بحران غافل ماند و اولویت آن را در برنامه‌ها و بودجه‌ها در نظر گرفت.

نوع مطالعه: مطالعه ی موردی | موضوع مقاله: کیفیت خدمات و ایمنی بیمار در بیمارستان
دریافت: 1394/5/31 | پذیرش: 1394/8/19 | انتشار: 1394/9/22