دوره 16، شماره 2 - ( 4-1396 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 69-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

Keramat A, Olfati F, Asefzadeh S, Changizi N, yunesian M. A Model for Safe Delivery Based on Clinical Governance. jhosp 2017; 16 (2) :58-69
کرامت افسانه، الفتی فروزان، آصف زاده سعید، چنگیزی نسرین، یونسیان مسعود. الگوی زایمان ایمن بر اساس حاکمیت بالینی. بیمارستان. 1396; 16 (2) :58-69

1- دانشیار بهداشت باروری، گروه بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، ایران. (* نویسنده مسئول) آدرس: شاهرود، میدان هفت تیر، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، دانشکده پرستاری و مامایی پست الکترونیک : papoy6olfati @yahoo.com
2- دانش آموخته دکتری بهداشت باروری، گروه بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، ایران - استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ایران
3- استاد گروه بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ایران
4- استادیار پژهشی، مرکز تحقیقات مادر و جنین و نوزاد، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
5- استاد گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران

زمینه وهدف: بدلیل سیاستهای جمعیتی کنونی در ایران و به دنبال آن افزایش تعداد تولد ، این مطالعه با هدف تعیین وضع موجود زایمان ایمن و ارائه الگو بر اساس حاکمیت بالینی جهت ارتقا کیفیت آن انجام شد.

مواد و روش ها: این یک مطالعه ترکیبی اکتشافی Mixed  Method ) ) بود که در سال 1393 دربلوک زایمان چهار بیمارستان در استانهای قزوین  و سمنان انجام شد و شامل دو مرحله بود. مرحله اول ، بررسی وضع موجود:تبیین زایمان ایمن، بررسی متون، تهیه دو چک لیست، ارزیابی وضع موجود بر اساس ارزیابی ارتقا مستمر کیفیت و تضمین کیفیت  و مرحله دوم ارائه الگو: ارائه الگوی زایمان ایمن بر اساس نتایج مرحله قبل در 7 محور حاکمیت بالینی، تایید الگو در پانل به  شیوه گروه اسمی بود.

نتایج: درتضمین کیفیت، بیمارستان (4) بیشترین امتیاز (1431) وبیمارستان (2) کمترین امتیازراکسب نمود (1237).بیمارستانها در ارزیابی مستمر کیفیت، بستری در بخش مراقبتهای ویژه (001/ 0 )، مادران با پیامد شدید بارداری (004/0  P=) و از  27 خطا در 16 مورد  اختلاف آماری معنی داری داشتند.

نتیجه گیری:جهت ارتقاء کیفیت در بلوک زایمان، اعتبار بخشی بیمارستانها باید بر اساس اصول حاکمیت بالینی انجام شود. علاوه بر ارزیابی به روش تضمین کیفیت و اعتبار بخشی سالانه، ارزیابی به روش ارتقا مستمر کیفیت براساس حاکمیت بالینی ضروری است. الگوی زایمان ایمن در 7 محور حاکمیت بالینی ارائه شد.

نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: کیفیت خدمات و ایمنی بیمار در بیمارستان
دریافت: 1394/6/1 | پذیرش: 1396/2/9 | انتشار: 1396/4/17