دوره 18، شماره 2 - ( 5-1398 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 60-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jahangiri A, Jahangiri M. A Review of Authors Research Methods of Articles in the Journal of Hospital over the Past Two Years Running Title: Hospital journal Research Methodology . jhosp 2019; 18 (2) :39-60
جهانگیری عباس، جهانگیری محمد. مروری بر روش تحقیق نویسندگان مقالات مجله علمی پژوهشی بیمارستان طی دو سال اخیر. بیمارستان. 1398; 18 (2) :39-60

1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد خمین، دانشگاه آزاد اسلامی، خمین، ایران. ، jahangirieng@yahoo.com
2- کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای، سازمان تامین اجتماعی، مدیریت درمان استان مرکزی، بیمارستان امام خمینی (ره)، اراک، ایران.
زمینه و هدف: مطالعه‌ی روش های پژوهش مقالات چاپ شده در یک مجله یکی از مهمترین شیوه ها برای ارتقای کمّی و کیفی آن مجله می باشد. هدف از این تحقیق بررسی روش تحقیق مقالات مجله‌ی علمی پژوهشی بیمارستان بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه‌ی توصیفی روش پژوهش تمامی مقالات چاپ شده در مجله‌ی علمی پژوهشی بیمارستان از پاییز 95 تا پاییز 97 از حیث کیفی یا کمّی بودن، میدانی یا کتابخانه ای بودن، نحوه‌ی گردآوری داده ها، نرم افزار تحلیل داده ها، محل انجام تحقیق، ماهیت تحقیق (توصیفی، تحلیلی و ... بودن)، موضوع و همچنین از حیث تعداد نویسندگان مورد بررسی قرار گرفته شد.
نتایج: داده های 29/55 درصد مقالات کیفی تبدیل شده به کمّی، 06/47 درصد مقالات به صورت توصیفی-تحلیلی، داده های 24/68 درصد مقالات به صورت میدانی، 76/51 درصد مقالات از ابزار پرسشنامه، 08/52 درصد مقالات از نرم افزار SPSS، محل انجام 45/45 درصد مقالات استان تهران و نهایتاً موضوع 53/23 درصد مقالات سیاست گذاری، برنامه ریزی، رهبری و مدیریت در بیمارستان ها بود.
نتیجه گیری: اکثر نویسندگان مقالات طی دوره زمانی ذکر شده، از یک روش تحقیق بسیار مشابه پیروی نموده اند. لذا ایجاد تنوع در ماهیت تحقیقات، جایگزین نمودن دیگر روش های جمع آوری اطلاعات به جای پرسشنامه، انجام تحقیقات کتابخانه ای بیشتر و همچنین محدود نکردن محل تحقیقات به استان تهران مهمترین پیشنهادهایی به محققین آتی می باشد.
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1397/10/9 | پذیرش: 1398/5/1 | انتشار: 1398/5/27