دوره 19، شماره 4 - ( 10-1399 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moshki S, Vahdat S, Hesam S. Causes of Patients’ Readmission in hospitals Affiliated to Bam University of Medical Sciences in 2019. jhosp 2020; 19 (4) :1-8
مشکی سجاد، وحدت شقایق، حسام سمیه. بررسی علل مراجعه مجدد بیماران به بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بم در سال 1398. بیمارستان. 1399; 19 (4) :1-8

1- کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
2- استادیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران. * نویسنده مسئول- ایمیل: sha_vahdat@yahoo.com
3- استادیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
چکیده:   (1969 مشاهده)
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی علل مراجعه مجدد بیماران به بیمارستان­های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بم در سال 1398 انجام گرفته است.
مواد و روش­ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بوده و جامعه پژوهش آن بیمارانی بوده است که در بیمارستان­های پاستور بم، جواد­الائمه شهرستان نرماشیر و آیت­الله هاشمی­رفسنجانی شهرستان ریگان در بازه زمانی سال 1398، مراجعه مجدد داشتند. در این پژوهش، 312 پرونده بیمار به عنوان نمونه پژوهش به صورت تصادفی انتخاب گردید. ابزار جمع­آوری اطلاعات چک­لیست بود. تجزیه‌وتحلیل اطلاعات توسط نرم‌افزار SPSS نسخه 23 و با استفاده از آزمون­های توصیفی و تحلیلی (کای اسکوئر و تحلیل واریانس یک­طرفه) انجام شد.
نتایج: بر اساس یافته­های مطالعه 34 درصد از مراجعات مجدد در بخش داخلی بودند. میانگین هزینه­های بستری مراجعه مجدد برابر با 17،265،353 ریال بود. بیشترین علل مراجعات مجدد بیماری جدید (2/46 درصد) و عود بیماری (8/39 درصد) بوده است. یافته­های حاصل از آمار استنباطی رابطه معنی­داری بین علل مراجعه مجدد با جنسیت (566/0=P)، سن (065/0=P) و هزینه­ها (625/0=P) نشان نداد اما بین علل مراجعه مجدد با وضعیت تأهل (049/0=P) رابطه معنی­داری وجود داشت و افراد متأهل مراجعه مجدد بیشتری نسبت به افراد مجرد داشتند.
نتیجه ­گیری: لازم است به بخشی از مراجعات مجدد که مربوط به عود بیماری می­باشد توجه بیشتری شود و با استاندارد نمودن فرایندها و ابزارهای بیمارستانی و آموزش کارکنان و استفاده از روش­های نوین تشخیص و درمان از بروز این­گونه از مراجعات مجدد جلوگیری نموده و کیفیت خدمات درمانی را افزایش داد.
واژه‌های کلیدی: مراجعه مجدد، هزینه، علل، بیمارستان، بم
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: سیاست گذاری ، برنامه ریزی و رهبری و مدیریت در بیمارستان
دریافت: 1400/3/6 | پذیرش: 1400/5/24 | انتشار: 1400/6/5