دوره 20، شماره 1 - ( 3-1400 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 87-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eivazi Y, Hamidi Y, Fazaeli A A. Study of inappropriate of admission and hospitalization and demographic factors affecting it in shohada hospital in Kermanshah. jhosp 2021; 20 (1) :79-87
عیوضی یوسف، حمیدی یداله، فضائلی علی اکبر. مطالعه میزان پذیرش و بستری‌های غیر مقتضی و عوامل دموگرافیک مؤثر بر آن در بیمارستان شهدا کرمانشاه. بیمارستان. 1400; 20 (1) :79-87

1- گروه مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی همدان ،همدان ، ایران
2- گروه مدیریت و اقتصاد بهداشت ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران، ایران(نویسنده مسئول): Email:afazaeli83@gmail.com
زمینه و هدف: شاخص پذیرش غیر مقتضی و شاخص روز بستری غیر مقتضی، دو نشانه نامطلوب از نظر کنترل هزینه‌های بیمارستانی محسوب می‌شوند. این پژوهش با هدف تعیین میزان پذیرش و بستری غیر مقتضی و عوامل مرتبط با آن در بیمارستان شهدا کرمانشاه انجام شده است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، جامعه آماری موردمطالعه بیماران بستری‌شده در بخش‌های مختلف بیمارستان شهدا کرمانشاه در سال 1397 بوده است. 245 پرونده بیمار بستری با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی‌شده، انتخاب شدند. برای ارزیابی میزان پذیرش و بستری غیر مقتضی از پروتکل ارزیابی مناسب (AEP) استفاده گردید. ارتباط متغیرهای سن، جنس، نوع پذیرش، نوع بخش بستری، نوع درمان، میزان پوشش هزینه بستری بیمه، محل سکونت، با میزان پذیرش و بستری غیر مقتضی با استفاده از نرم‌افزار spss16 بررسی شد.
نتایج: 7/5% از پذیرش‌ها و 4/21% از روز بستری‌ها غیر مقتضی به دست آمد. پذیرش غیر مقتضی با جنسیت، نوع درمان از نظر جراحی یا طبی و نوع بخش بستری به‌طور معنادار مرتبط بود. روز بستری‌های غیر مقتضی نیز با نوع بخش بستری، نوع درمان و محل سکونت ارتباط معنادار داشت.
نتیجه‌گیری: با مشخص شدن میزان پذیرش‌ها و بستری‌های غیر مقتضی و عوامل مرتبط با آن برای سیاست‌گذاران و مدیران بیمارستان‌ها و سازمان‌های بیمه‌گر با اتخاذ تصمیمات مناسب، می‌توان بدون کاهش کیفیت خدمات درمانی بیمارستان‌ها، از هزینه‌های غیرضروری جلوگیری کرد.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: سیاست گذاری ، برنامه ریزی و رهبری و مدیریت در بیمارستان
دریافت: 1400/7/14 | پذیرش: 1400/11/3 | انتشار: 1400/11/11