1- کارشناس ارشد MBA گرایش منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران نویسنده مسول: farzaneh.fouladi@gmail.com email
2- کارشناس ارشد مدیریت خدمات درمانی، دانشکده مدیریت، واحد تهران جنوب دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (1572 مشاهده)
زمینه و هدف: پاندمی کووید-19 و پیکهای همهگیری فشار مضاعفی بر سیستم درمان وارد میکند، در این بحران تابآوری کادر پرستاری از اهمیت بسزایی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه میان فرسودگی شغلی و تابآوری در کادر پرستاری خط مقدم در مناطق پرخطر در زمان شیوع کووید-19 صورت گرفته است.
مواد و روشها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بوده و جامعه پژوهش آن کادر پرستاری کل ایران است. بر اساس آمار وزارت بهداشت جامعه آماری این پژوهش برابر با 125369 نفر است. در این پژوهش به کمک ابزار پرسشنامه محقق ساخته و با توزیع خوشهای بین 384 نفر اطلاعات جمعآوری شده است. تجزیهوتحلیل اطلاعات در این پژوهش توسط نرمافزار SPSS و SMART-PLS صورت گرفته است.
نتایج: بر اساس یافتههای مطالعه تمامی اطلاعات گردآوریشده نرمال هستند. نتایج تحلیل عاملی بهدستآمده رابطه معنادار معکوس بین تابآوری و فرسودگی شغلی را نشان میدهد و همچنین احساس موفقیت فردی به عنوان یکی از گویههای فرسودگی شغلی تأثیر بسزایی در تابآوری دارد.
نتیجهگیری: لازم است برای افزایش تابآوری کادر پرستاری در این شرایط به عوامل مؤثر در فرسودگی شغلی آنها اهمیت ویژهای قائل شد و برای کاهش آن برنامهریزی نمود. در این مسیر میتوان با تدوین برنامههای آموزشی و تغییر در سبک ارائه خدمت احساس عدم موفقیت فردی و در نتیجه فرسودگی شغلی را کاهش داد.
نوع مطالعه:
مقاله ی اصیل |
موضوع مقاله:
مدیریت منابع انسانی در بیمارستان دریافت: 1400/8/8 | پذیرش: 1401/2/14 | انتشار: 1401/2/31