دوره 21، شماره 4 - ( 11-1401 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 80-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Najafi M, Nazari M, Rahmani H, Rajabi Vasokolaei G, Pouragha B, Feizolahzadeh S et al . Review of Nurse per Bed Rate in Iranian hospital compared with selected countries. jhosp 2023; 21 (4) :77-80
نجفی مرضیه، نظری مرتضی، رحمانی حجت، رجبی وسکولایی قاسم، پورآقا بهروز، فیض اله زاده سیما و همکاران.. مروری بر توزیع پرستار به ازای تخت بیمارستانی در ایران و کشورهای منتخب. بیمارستان. 1401; 21 (4) :77-80

1- دکترای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
2- استادیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
3- دانشیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- دکترای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، بیمارستان کودکان حکیم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
5- دانشیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
6- دانشیار، گروه فوریت‌های پزشکی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
7- کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران *(نویسنده مسئول) Rajaeeroya@ymail.com
زمینه و هدف: یکی از چالش های اصلی مدیریت منابع انسانی در بیمارستان ها توزیع مناسب پرستاران که لازمه ارتقای کارایی و کیفیت خدمات سلامت است می باشد. در این مطالعه به مرور و مقایسه تخصیص پرستار به ازای تخت در ایران و سایر کشورها می پردازیم تا شاید با ترسیم وضعیت موجود راهنمایی برای سیاستگذاران نظام سلامت در برنامه ریزی های نیروی انسانی فراهم شود.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مرور حیطه ای در سال 1399 با هدف مقایسه استانداردهای توزیع پرستار به تخت/بخش در در مطالعات منتخب انجام شد. جستجو با کلیدواژه های مرتبط در پایگاه داده های"Scopus" ,"Web of Science", "PubMed"   و بدون محدودیت زمانی انجام شد.
نتایج: توزیع نیروی پرستاری به ازای تخت در کشورهای استرالیا، انگلستان، ایرلند شمالی، ولز، اسرائیل، امریکا، ایالت کالیفرنیا، پنسیلوانیا و نیوجرسی گزارش شد. در ایران، نرخ پرستار به تخت ویژه اندکی بالاتر از میانگین و نسبت پرستار به تخت عادی و اورژانس کمتر از میانگین سایر کشورهای منتخب بود.
نتیجه گیری: توزیع پرستاران در ایران به طور کلی پایینتر از میانگین سایر کشورها بود و این نسبت در برخی از بخش ها کمتر و در برخی از بخش ها بیشتر از میانگین بود. توصیه می شود جذب و بازتوزیع مناسب نیرو در بخش های مختلف  با الگوبرداری از روند توزیع نیروی انسانی از کشورهای موفق انجام شود.

واژه‌های کلیدی: پرستار، بخش، تخت، بیمارستان
نوع مطالعه: سایر | موضوع مقاله: مدیریت منابع انسانی در بیمارستان