دوره 21، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 43-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

KHosravi S, Beheshtifar M, Nikpoor A. Promoting and Hampering Factors in the management of entrepreneurial human capital in the field of health care. jhosp 2022; 21 (1) :31-43
خسروی شیما، بهشتی فر ملیکه، نیک پور امین. عوامل مداخله‌گر و پیش برنده در مدیریت سرمایه انسانی کارآفرینانه در حوزه بهداشت و درمان. بیمارستان. 1401; 21 (1) :31-43

1- دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی، دانشکده مدیریت، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران
2- دانشیار گروه مدیریت، واحد رفسنجان، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران (*نویسنده مسئول) آدرس الکترونیکی: m.beheshtifar@iaurafsanjan.ac.ir
3- عضو هیأت علمی گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران.
زمینه و هد ف: تغییر و نوآوری برای کسب مزیت رقابتی در نظام سلامت منجر به تداوم و استمرار فعالیت سازمان‌ها در حوزه بهداشت و درمان خواهد شد؛ بنابراین جهت‌گیری کارآفرینانه مدیران برای پیشبرد اهداف سازمانی در صنعت متلاطم بهداشت و درمان از الزامات اهداف اجرایی مدیران سرمایه انسانی است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه با مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته به شناسایی پیش برنده‌ها و مداخله‌گرها در عامل کارآفرینی سازمانی جهت طراحی الگوی مدیریت منابع انسانی کارآفرینانه پرداخته و با استفاده از روش تحلیل محتوا مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. جامعه پژوهش را مدیران پایه و میانی در حوزه سلامت تشکیل می‌دهند که از این میان 20 نفر با روش نمونه‌گیری گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شدند.
 یافته‌ها: نتایج پژوهش حاکی از آن بود که سازمان‌ها در حوزه بهداشت و درمان با تأثیرپذیری از سوی سه عامل مدیران، کارکنان و محیط سازمان، متغیر کارآفرینی سازمانی را در مدیریت سرمایه انسانی تحت‌الشعاع قرار می‌دهند. در خصوص مداخله‌گرها یا موانع، عامل کارکنان و در خصوص پیش برنده‌ها عامل مدیران، بیشترین تعداد کدها (واحد معنا) را به لحاظ فراوانی به خود اختصاص داده‌اند.
نتیجه‌گیری: مدیران سرمایه انسانی در حوزه سلامت با ایجاد زمینه لازم در تقویت عوامل پیش برنده و فائق آمدن بر عوامل مداخله‌گر کارآفرینی سازمانی در جزءبه‌جزء فرآیندها و راهبردهای مدیریتی خود، عملکرد مطلوب کارکنان صف و ستاد را قوام بخشیده و به‌تبع آن نقش بسزایی در تأمین سلامت آحاد جامعه ایفا می‌نمایند.
نوع مطالعه: سایر | موضوع مقاله: مدیریت منابع انسانی در بیمارستان
دریافت: 1400/11/28 | پذیرش: 1401/4/6 | انتشار: 1401/5/21