دوره 21، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 30-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi H, Tofighi S, Rajabi M, Izadbakhsh H, Hafezi B. Applications of Dynamic System Simulation in Health Care : A Systematic Review. jhosp 2022; 21 (1) :22-30
محمدی حمید، توفیقی شهرام، رجبی مصطفی، ایزدبخش حمیدرضا، حافظی بهار. کاربردهای شبیه‌سازی سیستم دینامیک در مراقبت‌های سلامت (مرور سیستماتیک). بیمارستان. 1401; 21 (1) :22-30

1- دانشجوی دکتری اقتصاد سلامت، گروه اقتصاد، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، خمینی شهر، اصفهان، ایران.
2- گروه آینده نگری نظریه پردازی و رصد کلان سلامت، فرهنگستان علوم پزشکی، تهران، ایران ( * نویسنده مسئول) shr_tofighi@yahoo.com
3- گروه اقتصاد، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، خمینی شهر، اصفهان، ایران. ( * نویسنده مسئول) rajabi@iaukhsh.ac.ir
4- عضو هیت علمی گروه مهندسی صنایع، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
5- گروه اقتصاد، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، خمینی شهر، اصفهان، ایران.
زمینه و هدف: استفاده از مدل‌های شبیه‌سازی می‌توانند به روشن کردن رفتار غیرشهودی مشکلات پیچیده مراقبت‌های سلامت کمک کنند. امروزه پیچیدگی مسائل بسیار فراتر از ظرفیت ما برای حل دستی آن‌ها است. شبیه­سازی سیستم به عنوان یک گزینه عاقلانه در نظر گرفته می­شود که با رویکرد به مسائل ساختاری و درک تعاملات پیچیده درون مسائل و تغییرات آن‌ها است. هدف از این مقاله بررسی پیشرفته‌ترین کاربردهای دینامیک سیستم در مراقبت­های سلامت است.
مواد و روش­ها: این مطالعه برگزیده­ای سیستماتیک از مقالاتی است که کاربردهای پویایی سیستم در مراقبت‌های سلامت را در 11 پایگاه‌ اطلاعاتی بین سال‌های 1999 تا 2019 جستجو کرد. تمرکز این تحقیق بر مقالاتی با کلیدواژه‌های پویایی سیستم در مراقبت­های سلامت، تحلیل دینامیک مراقبت­های سلامت، شبیه­سازی مراقبت­های سلامت مداوم یا شبیه­سازی پویا مراقبت­های سلامت بود.
نتایج: 79 مقاله مرتبط با کاربردهای پویایی سیستم در مراقبت­های سلامت در پایگاه‌های اطلاعاتی شناسایی شد. 85 درصد از مقالات تمرکز خود را بر امور مالی، سیاست، حکومت، مقررات، بهداشت عمومی و برنامه‌ریزی در مراقبت­های سلامت قرار دادند. در میان مقالات مسیر درمانی بیمار، چاقی و تقاضای نیروی کار درمان از موضوعات بررسی شده بود.
نتیجه‌گیری: تمایل به استفاده از شبیه‌سازی مداوم در مراقبت­های سلامت افزایش یافته است. با این حال، قدرت شبیه‌سازی ترکیبی می‌تواند از قدرت ذاتی دیدگاه کل‌نگر پویایی سیستم بهره‌برداری کند و در یک مدل ترکیبی از دیدگاه جامع برای مدیریت سیستم‌های مراقبت‌های سلامت بهره‌برداری کند. از زمینه‌های بالقوه با کاربرد پویایی سیستم‌ها در تحقیقات آینده می­توان به برنامه­ریزی و سیاست گزاری در تصمیمات بهداشت عمومی، خرید راهبردی مدیریت کیفیت، کارکنان و ریسک، اشاره کرد.
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1400/12/23 | پذیرش: 1401/3/24 | انتشار: 1401/5/4