Hashemi Moghaddam B, Karimi Alavije M R, Kianoosh Fard N S, Ebrahimbabaei S. Analyzing the effects of non-medical services quality on caregivers satisfaction. jhosp 2021; 20 (4) :64-78
URL:
http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-6507-fa.html
هاشمی مقدم بهاره، کریمی علویجه محمدرضا، کیانوش فرد نجیمه السادات، ابراهیم بابایی شهین. بررسی تأثیر کیفیت خدمات غیرپزشکی و رابطه آن با رضایتمندی گیرندگان خدمات. بیمارستان. 1400; 20 (4) :64-78
URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-6507-fa.html
1- کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
2- استاد دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
3- کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت استراتژیک، دانشگاه پیام نور، کرج، ایران
4- کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامهریزی شهری، دانشگاه اصفهان، ایران. * نویسنده مسئول babaei.2011@gmail.com
چکیده: (1371 مشاهده)
مقدمه: امروزه مفهوم رضایتمندی بیماران در تمام دنیا در حوزه مراقبتهای پزشکی اهمیت بسیار ویژهای یافته است و سهم عمده این رضایتمندی متأثر از کیفیت و تنوع خدمات هتلینگ بیمارستانهامیباشد. هدف اصلی این تحقیق بررسی تأثیر کیفیت خدمات غیرپزشکی (هتلینگ) بیمارستانها بر رضایت گیرندگان خدمت با تأکید بر نقش واسط رضایت از خدمات پزشکی در بیمارستانهای شهید فیاضبخش، شهید هاشمینژاد و مسیحدانشور است.
مواد و روشها: تحقیق حاضر از نوع کاربردی و توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق شامل گیرندگان خدمات در بیمارستانهای مورد مطالعه به تعداد 48043 بوده است. روش نمونهگیری به صورت تصادفی ساده نسبتی قضاوتی میباشد. برای تعیین حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده گردید. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامهی محقق ساخته جمعآوری گردید. به منظور تجزیهوتحلیل دادهها و آزمون فرضیات از آمار توصیفی و استنباطی (کولموگروف-اسمیرنوف، تی دونمونه، آنووا، همبستگی پیرسون و رگرسیون دو متغیره) از طریق نرمافزارSPSS22 و همچنین بهمنظور بررسی برازش مدل و تحلیل عاملی تأییدی از نرمافزار لیزرل و جهت سنجش اهمیت و وزن متغیرهای مورد بررسی، از روش آنتروپی شانون استفاده شد.
نتایج: شناخت وزن و اولویت هر یک از متغیرهای تحقیق نشان میدهد، بهطورکلی دیدگاه گیرندگان خدمت در زمینه خدمات غیرپزشکی بیمارستانها، خدمات طی درمان، خدمات نظافت و بهداشت، خدمات رفاهی، منابع انسانی، ساختمان و تأسیساتو تغذیه بیمار، به ترتیب دارای بیشترین به کمترین وزن و اولویت میباشند.
نتیجهگیری: رضایت گیرندگان خدمات غیرپزشکی در وضعیت معمولی قرار دارند.با برقراری سیستم مدیریت مشارکتی و تشخیص اولویتها و نیازهای درمانی آنها، این وضعیت را به حالت مطلوب برسانند.
نوع مطالعه:
مقاله ی اصیل |
موضوع مقاله:
سیاست گذاری ، برنامه ریزی و رهبری و مدیریت در بیمارستان دریافت: 1401/1/22 | پذیرش: 1401/3/24 | انتشار: 1401/4/10