دوره 21، شماره 2 - ( 6-1401 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 39-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sobhkhiz Koozehkanan A, Haji Anzahaei Z, AshrafGanjooie F, Pourgharib Shahi M H. Designing a logical data model of athletes' hospital information management system based on international standards. jhosp 2022; 21 (2) :22-39
صبح خیز کوزه کنان آزاده، حاجی انزهائی زهرا، اشرف گنجوئی فریده، پورغریب شاهی محمدحسین. طراحی مدل منطقی داده سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی ورزشکاران بر اساس استانداردهای بین‌المللی. بیمارستان. 1401; 21 (2) :22-39

1- گروه مدیریت ورزشی، واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- گروه مدیریت ورزشی، واحد تهران مرکزی،دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. نویسنده مسئول* sara_haji1982@yahoo.com
3- گروه پزشکی ورزشی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی، پژوهشکده بازتوانی عصبی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
زمینه و هدف: امروزه مراقبت‌های بیمارستانی، با تکیه بر سامانه پرونده سلامت، بیش از پیش موردتوجه قرارگرفته اند. با توجه به وجود تنوع داده در این سامانه‌ها، طراحی مدل مفهومی و منطقی استاندارد توسط ارائه‌دهندگان خدمات، نقش مهمی در موفقیت آن‌ها خواهد داشت. لذا این پژوهش باهدف طراحی مدل منطقی داده سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی ورزشکاران بر اساس استانداردهای بین‌المللی انجام شد.
مواد و روش‌ها: طراحی مدل منطقی سامانه اطلاعات بیمارستانی ورزشکاران کشور ایران بر اساس موجودیت‌ها و مؤلفه‌های اصلی سیستم پس از مقایسه کشورهای منتخب، بررسی اولیه نیازمندی‌های ذینفعان، مجموعه داده اعتبارسنجی شده توسط خبرگان و اعتبار سنجی مدل مفهومی انجام شد و دیاگرام‌ها ترسیم شد. جلسه با حضور خبرگان برای اعتبارسنجی مدل منطقی پیشنهادی برگزار شد. اصلاحات پیشنهادی در جلسه مورد بحث قرار گرفت و انجام شد، توافق جمعی در مورد مدل منطقی ارائه شده حاصل و اعتبار مدل به تائید رسید.
نتایج: فعالیت‌های ورود، تغییر کلمه عبور، رزرو نوبت معاینه، ثبت اطلاعات ورزشکار، ثبت معاینه، ثبت نتایج آزمایش، فعالیت ثبت اطلاعات واکسیناسیون، ثبت یادآور سلامت، ثبت اطلاعات سلامت به عنوان دیاگرام‌های اصلی این سامانه تعیین گردید.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد بر اساس یافته‌ها، دسترسی فرد به اطلاعات پزشکی ورزشی، نکته کلیدی است و فرد می‌تواند در یک درمان بیمارمحور، نیازهای سلامت مرتبط با خود را مشاهده و دریافت نماید.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: مدیریت فناوری اطلاعات و مدارک پزشکی در بیمارستان
دریافت: 1401/3/25 | پذیرش: 1401/5/24 | انتشار: 1401/7/15