دوره 21، شماره 4 - ( 11-1401 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 21-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi F, MosadeghRad A, Yazdan Nik A, Cheraghi M. The reasons of intention to quit of nurses during the covid-19 pandemic in in the hospitals of Isfahan city. jhosp 2023; 21 (4) :11-21
کاظمی فاطمه، مصدق راد علی محمد، یزدان نیک احمدرضا، چراغی محمد علی. علل تمایل به ترک خدمت پرستاران در دوران پاندمی کووید-19 در بیمارستان‌های شهر اصفهان. بیمارستان. 1401; 21 (4) :11-21

1- کارشناسی‌ارشد، گروه مدیریت دانشکده پرستاری و مامایی علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- استاد، گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- استادیار، گروه پرستاری مراقبت‌های ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
4- استاد، گروه پرستاری مدیریت پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران. (* نویسنده مسئول) mcheraghi@tums.ac.ir
زمینه و هدف: تمایل به ترک خدمت مرحله­ای قبل از ترک خدمت واقعی در کارمند است. شرایط پیچیده درمان بیماران مبتلا به کووید، فشارهای فیزیکی و تنش­های روانی متعددی که در طی پاندمی کووید-19 بر پرستاران وارد می­شود، موجب ترغیب آنان به ترک شغل خود می­شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با تمایل به ترک خدمت پرستاران در پاندمی کووید-19، در بیمارستان­های شهر اصفهان انجام شد.
مواد و روش‌ها: تعداد 416 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان­های شهر اصفهان در این پژوهش توصیفی-تحلیلی مقطعی به صورت نمونه­گیری سهمیه­ای و از نوع طبقه­ای تصادفی منظم شرکت داشتند. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه­ای محقق ساخته با روایی و پایایی بالا (95/0) بود که تمایل به ترک خدمت پرستاران را در طی پاندمی کووید-19 در 4 بعد عوامل فردی، شغلی، سازمانی و فرا سازمانی سنجید. از نرم­افزار SPSS نسخه 25 برای تجزیه‌وتحلیل داده­ها استفاده شد.
نتایج: میانگین امتیاز تمایل به ترک خدمت پرستاران در طی پاندمی کرونا در بیمارستان­های شهر اصفهان در حد متوسط به بالا 98/2 از 5 بود. در ایجاد تمایل به ترک خدمت پرستاران میانگین عوامل فرا سازمانی (30/3) بیشتر از میانگین عوامل سازمانی (05/3) بوده است. بین اطلاعات دموگرافیک مانند؛ میزان پاداش دریافتی، نام شغل دوم، میزان درآمد خانواده با تمایل به ترک خدمت رابطه دیده شد.
نتیجه­گیری: عوامل متعددی در طی پاندمی کووید 19، منجر به ترک خدمت در گروه شغلی پرستاران می­شود. از آنجایی که میزان تمایل به ترک شغل در بیمارستان­های دولتی نسبت به بیمارستان­های خصوصی بیشتر است، مدیران این سازمان­ها باید توجه بیشتری به ارزیابی عوامل، تعیین میزان تأثیر آن­ها و اتخاذ تصمیمات اثربخش داشته باشند.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: مدیریت منابع انسانی در بیمارستان
دریافت: 1401/11/8 | پذیرش: 1402/1/16 | انتشار: 1402/2/27