دوره 22، شماره 2 - ( 6-1402 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 70-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fatahi H, Waziri S M, Souri M, Askarian M H. Examining Patient Waiting Time with a Simulation Approach (Case Study: Emergency Department of Qaim Hospital, Mashhad). jhosp 2023; 22 (2) :53-70
فتاحی حسن، وزیری سید محمد، سوری مهیار، عسکریان محمدحسین. بررسی زمان انتظار بیماران با رویکرد شبیه‌سازی (مطالعه موردی: بخش اورژانس بیمارستان قائم مشهد). بیمارستان. 1402; 22 (2) :53-70

1- دانشگاه جامع امام حسین (ع)، دانشکده فنی و مهندسی، مرکز علم و فناوری مهندسی سیستم‌ها تهران، ایران. * نویسنده مسئول مقاله: Hasanfatahi77@ihu.ac.ir
2- دانشگاه تربت حیدریه، دانشکده فنی و مهندسی، مشهد، ایران
3- دانشگاه جامع امام حسین (ع)، دانشکده فنی و مهندسی، مرکز علم و فناوری مهندسی سیستم‌ها تهران، ایران
زمینه و هدف: بخش اورژانس بیمارستان به ­منزله­ی قلب بیمارستان می­باشد و گردش منظم امور در این واحد می­تواند جان انسان­های بسیاری را نجات دهد. هدف از این پژوهش کاهش زمان انتظار بیماران بخش اورژانس با استفاده از تکنیک شبیه‌سازی می‌باشد.
مواد و روش­ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی است و به‌صورت مقطعی در سال 1399 در بیمارستان‌ قائم مشهد انجام پذیرفت. در این پژوهش سعی شد تا با زمان­سنجی صحیح و با استفاده از فرآیند شبیه­سازی و استفاده از نرم­افزار Arena، جریان فرآیند بیماران در بخش اورژانس بیمارستان قائم مشهد مقدس مدل‌سازی شود. به‌منظور ارزیابی وضعیت سیستم، شاخص­هایی از جمله زمان انتظار بیماران، تعداد بیماران ترخیص شده (خروجی سیستم)، طول مدت اقامت و عملکرد مفید منابع و بهبود بخش اورژانس مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: نتایج حاصل از اجرای مدل شبیه­سازی نشان داد که به ترتیب بخش­های آزمایشگاه، معاینه توسط پزشک متخصص و داروخانه دارای بیشترین زمان انتظار در این بخش می­باشند.
نتیجه­گیری: برای کاهش زمان انتظار بیماران و بهبود وضعیت، مناسب‌ترین و به‌صرفه‌ترین راهکار، اضافه کردن یک نیروی تکنسین آزمایشگاه به بخش آزمایشگاه در شیفت ]15-23[ بیمارستان قائم مشهد می‌باشد که زمان انتظار بیماران به میزان 66 دقیقه کاهش می­یابد.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: کیفیت خدمات و ایمنی بیمار در بیمارستان
دریافت: 1402/2/4 | پذیرش: 1402/8/16 | انتشار: 1403/1/28