دوره 22، شماره 2 - ( 6-1402 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 52-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zahedi M, Hosseini Sarkhosh S M. Feasibility Study of Implementing an Internet of Things (IoT) Project at Milad Hospital, Tehran. jhosp 2023; 22 (2) :39-52
زاهدی محمد رضا، حسینی سرخوش سید مهدی. امکان‌سنجی اجرای پروژه اینترنت اشیاء در بیمارستان میلاد تهران. بیمارستان. 1402; 22 (2) :39-52

1- دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع، گروه مهندسی صنایع، تهران، ایران.
2- دانشگاه گرمسار، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی صنایع، گرمسار، ایران. * نویسنده مسئول مقاله: sm.hosseini@fmgarmsar.ac.ir
زمینه و هدف: اینترنت اشیاء در واقع به ارتباط اشیاء مختلف از طریق اینترنت و برقراری ارتباط با یکدیگر می‌پردازد تا تجربه‌ای کاراتر و هوشمند‌تر فراهم سازد؛ اما به دلیل نوپا بودن این فناوری در کشور، نمونه‌ای از استقرار کامل آن در سازمان‌های خدماتی از جمله بیمارستان‌ها مشاهده نشده یا به‌ندرت انجام گرفته‌است؛ بنابراین هدف تحقیق حاضر شناسایی عوامل کلیدی موفقیت در استقرار اینترنت اشیاء و ارزیابی آمادگی استقرار این فناوری در بیمارستان میلاد تهران است.
مواد و روش­ها: این مطالعه از نظر روش، توصیفی-پیمایشی بوده و در دو فاز انجام شد. در فاز اول با مروری بر مطالعات قبلی، 30 عامل کلیدی موفقیت استخراج گردید. در فاز دوم و پیمایشی، 93 نفر از مدیران و کارکنان بیمارستان میلاد جامعه آماری را تشکیل داده و جمع‌‌آوری داده‌ها از طریق پرسش‌نامه محقق‌ ساخته صورت گرفت. مقایسه وضع موجود و مطلوب عوامل موفقیت در استقرار اینترنت اشیاء و رتبه‌بندی آن‌ها به ترتیب با آزمون t و آزمون فریدمن در نرم‌افزار SPSS انجام شد.
نتایج: طبق نتایج این مطالعه، عوامل فناوری اطلاعات، فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی و منابع انسانی و به ترتیب به‌عنوان مهم‌ترین عوامل موفقیت در استقرار اینترنت اشیاء در بیمارستان شناسایی شدند. علاوه بر این، نتایج نشان داد که وضع موجود بیمارستان میلاد در عوامل شناسایی‌شده، فاصله معناداری با وضع مطلوب برای استقرار اینترنت اشیاء دارد.
نتیجه­گیری: استقرار موفق اینترنت اشیاء نیازمند ارتقاء سطح آمادگی هم از نظر زیرساخت‌های فناورانه و هم از نظر زیرساخت‌های سازمانی و فرهنگی است.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: مدیریت تسهیلات (فیزیکی ، تاسیساتی و تجهیزاتی ) در بیمارستان
دریافت: 1402/3/30 | پذیرش: 1402/8/16 | انتشار: 1403/1/27