دوره 11، شماره 2 - ( 6-1391 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 54-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourreza A, Monazam M R, Abassinia M, Asghari M, Safari H, Sorani M et al . Relationship between job burnout and mental health of nurses working in province of Qom . jhosp 2012; 11 (2) :45-54
پور رضا ابوالقاسم، منظم محمد رضا، عباسی نیا مرضیه، اصغری مهدی، صفری حسین، سورانی محمد و همکاران.. رابطه فرسودگی شغلی با سلامت روان در پرستاران شاغل در استان قم. بیمارستان. 1391; 11 (2) :45-54

1- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، m.asghari2011@gmail.com
3- مدیریت خدمات بهداشتی -درمانی ،داشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه و هدف: فرسودگی شغلی یکی از عوامل اساسی در کاهش بازدهی،ایجاد عوارض جسمانی و روانی به خصوص در مشاغل مرتبط با خدمات انسانی واز دست دادن نیروی انسانی کارآمد می باشد هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین سلامت روان و سندروم فرسودگی شغلی در بین کادر پرستاری بیمارستان های آموزشی استان قم بود.

مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد،که بر روی 200 نفر از پرسنل پرستاری شاغل در استان قم که به صورت چند مرحله ای احتمالی انتخاب شدند،صورت گرفت.برای جمع آوری اطلاعات از سه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، سلامت عمومی و پرسشنامه فرسودگی شغلی مازلاک استفاده شد که روایی و پایایی این ابزار در مطالعات قبلی تأیید شده است.برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از18 SPSS و آمار توصیفی ، آمار استنباطی و همچنین از آزمون من - ویتنی استفاده شد.

دریافت: 1390/5/25 | پذیرش: 1390/7/9 | انتشار: 1392/7/15