دوره 13، شماره 4 - ( 12-1393 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 105-113 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalilifar O, nejati zarnaghi B, bakhtiari aliabad M, valadkhani A. Survey Role of Outsourcing in Nutrition Unit: Comparison of selected Hospitals with military Selected Hospitals in Tehran. . jhosp. 2015; 13 (4) :105-113
URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5198-fa.html
خلیلی فر امید، نجاتی زرنقی بایرام، بختیاری علی آباد محمد، ولدخانی آمنه. بررسی تاثیر برون سپاری بر واحد تغذیه: مقایسه بیمارستان های منتخب با بیمارستان های منتخب نظامی در شهر تهران. بیمارستان. 1393; 13 (4) :105-113

URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5198-fa.html


1- پزشک و دانشجوی phd دانشکده مدیریت دانشگاه عالی دفاع ملی
2- کارشناس ارشد کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش
3- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mohammadbakhtiari99@yahoo.com
4- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (3409 مشاهده)
زمینه: امروزه یکی از روش های موثر ارایه خدمات، عقد قرارداد با خارج از سازمان و برونسپاری است. هدف: هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر برون سپاری بر عملکرد واحد تغذیه در بیمارستان های مورد مطالعه است. روش کار: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر در سال 1392، در دو بیمارستان غیر نظامی و دو بیمارستان نظامی انجام گرفت. 602 بیمار و 930 پرسنل بوسیله نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. گرد آوری داده ها بوسیله پرسشنامه رضایت بیمار و پرسنل از وضعیت تغذیه، چک لیست وضعیت بهداشت آشپزخانه و چک لیست بررسی زمان صرف شده توسط مدیر بیمارستان برای واحد تغذیه انجام شد. هزینه پرسنلی نیز از طریق حسابداری جمع آوری شدند. تحلیل داده ها بوسیله نرم افزار SPSS/19 انجام شد. یافته ها: رضایت بیماران و پرسنل از خدمات تغذیه بیمارستان تخصصی غیر نظامی بیش از بیمارستان تخصصی نظامی (اختلاف معنی دار 03/0 برای بیماران، 021/0 برای پرسنل) و در بیمارستان جنرال غیر نظامی بیش از بیمارستان جنرال نظامی بود (اختلاف معنی دار 039/0 برای بیماران، 028/0 برای پرسنل). وضعیت بهداشتی آشپزخانه بیمارستان های غیرنظامی بهتر از بیمارستان های نظامی، زمان صرف شده توسط مدیریت برای امور تغذیه بیمارستان تخصصی نظامی 5/1 برابر بیمارستان تخصصی غیرنظامی و در بیمارستان جنرال نظامی 5/6 برابر بیمارستان جنرال غیرنظامی بود. هزینه پرسنلی در واحد تغذیه بیمارستانهای نظامی 5/1 برابر بیش از بیمارستانهای غیرنظامی بود. نتیجه گیری: با توجه به تاثیر مثبت برون سپاری بر عملکرد واحد تغذیه در بیمارستان ها، پیشنهاد می گردد که این راهبرد در واحد تغذیه بیمارستان های نظامی بکار گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: برونسپاری، بیمارستان، واحد تغذیه
متن کامل [PDF 184 kb]   (1094 دریافت)    
نوع مطالعه: سایر | موضوع مقاله: سیاست گذاری ، برنامه ریزی و رهبری و مدیریت در بیمارستان
دریافت: ۱۳۹۲/۱۲/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۳/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۱۰

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2017 All Rights Reserved | Journal of Hospital

Designed & Developed by : Yektaweb