دوره 13، شماره 3 - ( 9-1393 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 115-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

Faghisolouk F, Valinejadi A, Ershad sarabi R, Raeissi P. A Survey on the Relationship between Leadership Style and Strategy of Conflict Management among Top Managers of Urmia Hospitals: 2013. jhosp 2014; 13 (3) :109-115
فقی سلوک فرشاد، ولی نژادی علی، ارشاد سرابی رقیه، رئیسی پوران. بررسی رابطه بین سبک رهبری و مدیریت تعارض در بین مدیران ارشد بیمارستانهای شهر ارومیه: 1392. بیمارستان. 1393; 13 (3) :109-115

1- کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، farsolouk@yahoo.com
2- پژو هژ کده آینده پژوهی در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پرشکی ایران
زمینه و هدف: بیمارستان به عنوان مرکز ثقل سیستم بهداشتی و درمانی جهت رسیدن به اهداف اصیل خود نیازمند یک شیوه رهبری اثربخش و استراتژی مناسب در حل اختلافات و تعارضهای سازمانی میباشد. هدف این پژوهش بررسی رابطه سبک رهبری و مدیریت تعارض در بین مدیران بیمارستانهای شهرستان ارومیه می باشد. مواد و روش ها: این پژوهش از نوع مطالعات همبستگی مقطعی و میدانی می باشد. داده های مورد نیاز از طریق سه پرسشنامه (مشخصات فردی، سبک رهبری به روشLPC فیدلر و مدیریت تعارض) جمع آوری شد. پژوهش حاضر در سال 1392 در بین 30 نفر از مدیران ارشد (رؤسا، مدیران، مترونها) بیمارستانهای شهرستان ارومیه انجام شد. تحلیل داده ها در سطح توصیفی و تحلیلی با استفاده از آزمون های آماری کای دو، کروسکال والیس و رو- اسپیرمن توسط نرم افزار SPSS صورت گرفت. نتایج: بر اساس یافته های پژوهش، بین سبک رهبری با میانگین سابقه کار افراد (040/0p=)، همچنین بین سن و استراتژی کنترلی (01/0p=) رابطه آماری معنی داری وجود دارد. بین سبک رهبری و استراتژیهای مدیریت تعارض با دیگر متغیرهای توصیفی مثل: سمت افراد، تحصیلات، تأهل، سابقه مدیریت، مطالعات مدیریتی و شغل دوم ارتباط آماری معنی دار وجود نداشت. در نهایت بین سبکهای رهبری و استراتژیهای مدیریت تعارض ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (77/0= P). نتیجه گیری: از آنجا که تعیین شیوه رهبری و مدیریت روشهای برخورد با اختلافات و تعارضها در بیمارستانها حائز اهمیت است، لذا توصیه می گردد که در زمینه تأثیر عوامل دیگر مثل: فرهنگ سازمانی، فرهنگ اجتماعی و شخصیت در شیوه رهبری و مدیریت تعارض افراد تحقیقات جامعتری صورت پذیرد.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: سیاست گذاری ، برنامه ریزی و رهبری و مدیریت در بیمارستان
دریافت: 1392/10/23 | پذیرش: 1393/2/13 | انتشار: 1393/9/8