دوره 17، شماره 2 - ( 6-1397 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 19-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bozorgi Amiri A, Hossainzadeh A. Hospital Site Selection Using a Multi-Objective Model Considering Citizenship Equity Criteria: A Case Study. jhosp 2018; 17 (2) :9-19
URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5742-fa.html
بزرگی امیری علی، حسین زاده آرین. مکان‌یابی بیمارستان‌ها با استفاده از مدلی چندهدفه با در نظر گرفتن معیار عدالت شهروندی. بیمارستان. 1397; 17 (2) :9-19

URL: http://jhosp.tums.ac.ir/article-1-5742-fa.html


1- استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکده‌های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران (* نویسنده مسوول) آدرس الکترونیکی: Alibozorgi@ut.ac.ir، تلفکس: 02188021067، آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، جنب اتوبان جلال آل احمد، دانشکده مهندسی صنایع، صندوق پستی: 1439955961
2- کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکده‌های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (4998 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه یکی از مهم‌ترین مسائل درزمینه مکان‌یابی بیمارستان‌ها، در نظر گرفتن عدالت است؛ هدف از این پژوهش ارائه مدلی چندهدفه جهت مکان‌یابی عادلانه بیمارستان‌ها بود که بتواند هزینه‌ را نیز درنظر بگیرد و برای احداث بیمارستان‌ها در آینده، استفاده شود.
مواد و روش‌ها: این پژوهش مطالعه‌ای تحلیلی-توصیفی بود که در شهر رشت به‌منظور تعیین مکان‌های عادلانه برای احداث بیمارستان انجام گرفت. به این منظور، پس از بررسی مطالعات انجام گرفته مدلی سه‌هدفه شامل اهداف میانه (حداقل هزینه)، عدالت (حداقل حسادت) و بار کاری عادلانه ارائه گردید و به کمک تکنیک مجموع وزنی که در آن با توجه به اهمیت اهداف به آن­ها وزن داده می­شود و با استفاده از داده‌های واقعی شهر رشت که از شهرداری، اداره آمار و نقشه­های هوایی گردآوری شدند، بهترین مکان­ها جهت احداث بیمارستان در این شهر پس از حل مدل با نرم­افزار GAMS 24.1.2 مشخص گردید.
نتایج: این پژوهش به تصمیم‌گیرندگان کمک می‌کند تا در تصمیم خود مبنی بر انتخاب بهترین مکان‌ها برای احداث بیمارستان، علاوه بر هزینه، عدالت را نیز درنظر بگیرند؛ برقراری عدالت شهروندی و افزایش کارایی بیمارستان‌ها در کنار درنظر گرفتن ملاحظات هزینه‌ای، از مهم‌ترین دستاوردهای این پژوهش برای تصمیم‌گیرندگان در حوزه سلامت است.
نتیجه‌گیری: اگر به معیار عدالت در مکان‌یابی بیمارستان‌ها توجه نشود، نتایج می‌تواند بسیار ناعادلانه باشد. مطالعه موردی صورت گرفته مؤید کارکرد مطلوب مدل پیشنهادی در مکان‌یابی بیمارستان‌های شهر رشت با توجه به معیار عدالت شهروندی بود. نتایج می‌تواند به‌عنوان مبنای مناسبی برای تصمیم‌گیری در اختیار مدیران قرار گیرد.
متن کامل [PDF 943 kb]   (2234 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: مدیریت تسهیلات (فیزیکی ، تاسیساتی و تجهیزاتی ) در بیمارستان
دریافت: 1395/8/25 | پذیرش: 1396/12/24 | انتشار: 1397/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیمارستان می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb