دوره 17، شماره 1 - ( 2-1397 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 86-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

jafar yeganeh B, ghasemi M. Investigating the Possibility of Implementing the Magnet Hospital Attributes and Its Impact on Nurses Job Satisfaction. jhosp 2018; 17 (1) :77-86
جعفر یگانه بیتا، قاسمی مرتضی. بررسی امکان پذیری تحقق مولفه های بیمارستان مگنت و تاثیر آن بررضایت شغلی پرستاران. بیمارستان. 1397; 17 (1) :77-86

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران
2- استادیار ،گروه بهداشت، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران، (*نویسند مسوول) آدرس الکترونیکی: m-ghasemi@iau-arak.ac.ir
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف امکان پذیری تحقق مولفه های بیمارستان مگنت و تاثیر آن بررضایت شغلی پرستاران انجام شد.
مواد و روش ها: از نظر هدف، کاربردی و در دسته تحقیق­های همبستگی بود. جامعه آماری کادر پرستاری بیمارستان قدس اراک بود که پرستاران بخش های اورژانس، اتاق عمل و آنژیوگرافی بدلیل تفاوت در اجرای کار از مطالعه خارج و تعداد 275 نفر انتخاب شد. ابزار گرداوری داده ها پرسشنامه چن، جوهانتگن و کرامر است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS انجام شد.
نتایج: نتایج نشان داد اثر"مؤلفه های بیمارستان مگنت" بر" رضایت شغلی" برابر با 567/0 بود. خودمختاری(015/0β=) ، خط مشی (515/0β=)، سبک مدیریت (295/0β=) و پیشرفت حرفه ای(103/0β=)  بطور معنی داری توانستند 56 درصد از واریانس مشترک نتایج رضایت شغلی را تبیین نمایند و با افزایش یک واحد در " خودمختاری"، " خط مشی" ، "سبک مدیریت" و "پیشرفت حرفه ای"  در بین پرستاران به ترتیب به اندازه  013/0، 427/0، 265/0 و 091/0  واحد به " رضایت شغلی" افزوده شد.
نتیجه­ گیری: حمایت مدیران در پیشرفت حرفه ای از طریق ایجاد یادگیری مستمر ، خودمختاری در انجام وظایف و افزایش قدرت رهبری پرستاران در رضایتمندی آنها تاثیر دارد. لذا  برنامه ریزی جهت دستیابی به بیمارستان مگنت باید  جزو  مهمترین اولویت های مدیران پرستاری باشد.

نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: سیاست گذاری ، برنامه ریزی و رهبری و مدیریت در بیمارستان
دریافت: 1396/6/13 | پذیرش: 1396/12/24 | انتشار: 1397/2/16