دوره 19، شماره 1 - ( 2-1399 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 61-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Markazi moghadam N, Zargar S, Ghaderi Z, Tofighi E. Optimization and Scheduling of the Surgery Hall of a Teaching Hospital of Tehran based on Discrete Event Simulation Model. jhosp 2020; 19 (1) :52-61
مرکزی مقدم نادر، زرگر بالای جمع ساناز، قادری زانیار، توفیقی احسان. بهینه سازی و زمانبندی تالار جراحی یک بیمارستان آموزشی درمانی شهر تهران بر پایه مدل شبیه سازی پیشامد گسسته. بیمارستان. 1399; 19 (1) :52-61

1- استادیارگروه مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
2- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع،گرایش سیستمهای سلامت،دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران.
3- کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران. آدرس: تهران خیابان فاطمی غربی، خیابان اعتمادزاده، دانشگاه علوم پزشکی ارتش.(* نویسنده مسئول) ehsantofighi603@gmail.com
چکیده:   (2078 مشاهده)
زمینه و هدف: در بین بخش‌های بیمارستان، تالار جراحی سهم قابل‌توجهی از هزینه و درآمد بیمارستان را به خود اختصاص می‌دهد. زمان‌بندی تالار جراحی در افزایش بهره­وری اتاق­های عمل اهمیت بسزایی دارد و پژوهش حاضر با هدف بهینه‌سازی زمان‌بندی تالار جراحی بر پایه مدل شبیه‌سازی پیشامد گسسته انجام شد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش به‌صورت مقطعی در تابستان 97 در تالار جراحی یکی از بیمارستان‌های شهر تهران  انجام پذیرفت. با ورود افراد به تالار جراحی، اطلاعات آن‌ها اعم از علت و بیماری که موجب جراحی‌شده، نوع عمل جراحی (انتخابی یا اورژانسی)، مدت‌زمان حضور هر بیمار در تالار جراحی با جزئیات زمانی ثبت گردید. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS، و شبیه‌سازی سیستم درمانی با نرم‌افزار Arena انجام پذیرفت.
نتایج: با تجزیه‌وتحلیل اطلاعات ورودی مربوط به 625 بیمار در طول سه ماه، بیش از 60 درصد مراجعین را آقایان تشکیل دادند. متوسط زمان انتظار افراد در تالار جراحی 35 دقیقه بود. اولین ورود افراد به تالار جراحی در مورد بیماران انتخابی، در ساعت 7:10 صبح و آخرین ورود در ساعت 17:00 بود. از هشت سناریو مطرح‌شده، دو سناریوی اصلاح نرخ ورود (توزیع ورود به بعدازظهر) و سناریوی ترکیبی (اصلاح صف به بعدازظهر و اضافه کردن بیمار بر) بیشترین کاهش زمان انتظار را به همراه داشت.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که تغییر توزیع ورود بیماران به ساعت­هایی که بار ورودی کمتری دارد، می­تواند مدت‌زمان انتظار بیماران را کاهش داده و بهره‌وری تالار جراحی را افزایش دهد.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: مدیریت تسهیلات (فیزیکی ، تاسیساتی و تجهیزاتی ) در بیمارستان
دریافت: 1399/1/18 | پذیرش: 1399/3/27 | انتشار: 1399/5/4