دوره 19، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 68-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ronaghi M. A Conceptual Framework for Smart Hospital towards Industry 4.0. jhosp 2020; 19 (2) :60-68
رونقی محمدحسین. چارچوب مفهومی بیمارستان هوشمند تحت صنعت 0/4. بیمارستان. 1399; 19 (2) :60-68

استادیار، بخش مدیریت، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.( * نویسنده مسئول) آدرس الکترونیکی: mh_ronaghi@shirazu.ac.ir
زمینه و هدف: انقلاب صنعتی چهارم شامل ترکیب دستگاه­های شبکه با روش­های رایانش ابری، تحلیل داده های بزرگ و هوش مصنوعی است که باعث می‌شود چنین زیرساختی، هوشمند نامیده شود. در یک بیمارستان هوشمند، همه وسایل و دستگاه­ها به گونه ای طراحی شده اند که به هم متصل شوند و یکپارچه شوند تا در نهایت مراقبت­های بهتری از بیمار صورت پذیرد و باعث افزایش کارایی و کاهش اتلاف وقت شوند. از همین رو هدف این پژوهش شناسایی مولفه­­های یک بیمارستان هوشمند بر اساس فناوری­های تحول­آفرین صنعت 0/4 بود.
مواد و روش­ها: این پژوهش کیفی در دو مرحله در زمستان 1398 انجام شده است. در مرحله اول مولفه­های مربوط به بیمارستان هوشمند از مطالعات پیشین شناسایی گردید. در مرحله دوم بر اساس روش دلفی نظر خبرگان در خصوص مولفه­ها و مدل مفهومی ارزیابی شد. کمیته خبرگان پژوهش شامل 15 نفر از متخصصان فعال فناوری اطلاعات در حوزه پزشکی بر اساس نمونه گیری هدفمند بودند.
یافته­ها: بر اساس یافته­های این پژوهش مولفه های بیمارستان هوشمند شامل هشت فناوری: اینترنت اشیا، رباتیک، زنجیره بلوک، رایانش ابری، کلان داده، واقعیت مجازی و افزوده، تولید افزایشی و هوش مصنوعی بود.
نتیجه گیری: مدیران بیمارستان­ها با توجه به مولفه­های بیمارستان هوشمند باید درصدد تجهیز سازمان خود باشند و کلیه فرایندها و تجهیزات را با فناوری­های تحول‌آفرین منطبق سازند. با توجه به وجود تحریم ها سرمایه گذاری در سازمان­های دانش بنیان داخلی و فعال در زمینه فناوری­های نوین و ایجاد اتحاد استراتژیک با آنها می تواند راهکار مناسبی برای سیاستگزاران نظام سلامت باشد.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: مدیریت فناوری اطلاعات و مدارک پزشکی در بیمارستان
دریافت: 1399/1/22 | پذیرش: 1399/8/11 | انتشار: 1399/9/10