دوره 21، شماره 2 - ( 6-1401 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 47-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Raadabadi M, Sadeghi M, Saffari M, Karimizadeh M, Dehghan Manshadi E, Jabinpour M et al . Investigating the causes of early retirement in retirees of Yazd University of Medical Sciences. jhosp 2022; 21 (2) :40-47
رعدآبادی مهدی، صادقی محمد، صفاری مسعود، کریمی زاده محدثه، دهقان منشادی عزت، جبین پور مهدی و همکاران.. بررسی علل بازنشستگی پیش از موعد در بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی یزد. بیمارستان. 1401; 21 (2) :40-47

1- مرکز تحقیقات تروما، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- کارشناسی ارشد، مدیر منابع انسانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
3- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه مدیریت منابع انسانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران
4- کارشناسی ارشد، مدیر منابع انسانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران.نویسنده مسئول. elhamhajimaghsoodi@gmail.com
مقدمه و هدف: یکی از چالش‌هایی که امروزه سازمان‌ها با آن روبرو هستند، مسئله حفظ کارکنان است. در این میان پرداختن به علل بازنشستگی زودهنگام در بین کارکنان بخش سلامت از اهمیت دوچندانی برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی علل بازنشستگی پیش از موعد در بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش توصیفی حاضر بر روی کلیه افراد با بازنشستگی پیش از موعد در دانشگاه علوم پزشکی یزد بین سال‌های 1395 تا 1398 انجام شد. گردآوری اطلاعات از طریق بررسی پرونده پرسنلی، سامانه بازنشستگی و مصاحبه با افراد انجام شد. توصیف داده‌ها با استفاده از آماره‌های توصیفی و نرم‌افزار SPSS ویرایش 21 انجام گرفت.
نتایج: میانگین سال‌های از دست رفته خدمتی 7/3 سال بود. در مجموع بیش از 528 سال خدمتی از دست رفته وجود داشت. اکثریت بازنشستگان در پست‌های خدماتی و بهیاری (1/47 درصد) و در مراکز بیمارستانی (45 درصد) و بهداشتی (9/42 درصد) شاغل بودند. بررسی علل بازنشستگی زودهنگام نشان می‌دهد بیشترین علل بازنشستگی مربوط به خسته کننده بودن محیط کار (7/55 درصد)، مشکلات جسمی و بیماری‌های زمینه‌ای (7/40 درصد) و کمبود حمایت از سوی مسئولین (3/24 درصد) بوده است.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، حمایت چندجانبه در سازمان، ارتقاء پاداش‌ها و مزایای اقتصادی، ایجاد روحیه در افراد سازمان، رعایت اصول بهداشتی روانی، کاهش اضطراب و ایجاد امید و افزایش میزان مشارکت کارکنان در فرآیند تصمیم‌گیری می‌تواند بر کاهش بازنشستگی پیش از موعد مؤثر باشد.
نوع مطالعه: مقاله ی اصیل | موضوع مقاله: مدیریت منابع انسانی در بیمارستان
دریافت: 1401/5/10 | پذیرش: 1401/7/2 | انتشار: 1401/7/25